Caixa Ontinyent incrementa els seus beneficis en 2021 en un 120% i arriba als 10 milions

0
3428
Seu central de Caixa Ontinyent.

L’entitat afirma que mantindrà l’atenció presencial i el servei personalitzat als majors

El Consell d’Administració de Caixa Ontinyent ha formulat els comptes de l’exercici 2021 que seran elevats a l’Assemblea General per a la seua aprovació en els pròxims mesos.

Els resultats mostren un benefici, abans de sanejaments i dotacions, de 16,7 milions d’euros, que queda en 12,0 milions d’euros després de les provisions pertinents. Després del pagament d’impostos, als quals es destinen 2,0 milions d’euros, el benefici net se situa en 10,0 milions d’euros, un 120,62% superior al de 2020. No obstant l’entitat financera remarca l’atipicitat dels exercicis a efectes de comparació i que els ingressos no recurrents generats en 2021 per operacions financeres suposen 3,0 milions d’euros.

La proposta de distribució d’aquests beneficis permet elevar el nivell de capitalització de l’entitat (en destinar-se 9,2 milions d’euros a reserves) i potenciar les accions de la seua obra social (a la qual es destinen 0,8 milions d’euros). La morositat baixa al 3,70% amb una cobertura del 144,07%, i el capital CET1 se situa en el 15,98%, molt per damunt del mínim exigit pel Banc d’Espanya (el 12,00%).

El President de l’Entitat, José Pla, ha manifestat la satisfacció del Consell d’Administració pels resultats i la gestió realitzada en el 2021 “que mostren una vegada més la professionalitat del personal, la prudència en l’actuació de l’Entitat i la seua clara orientació a contribuir al creixement i al benestar del seu àmbit d’actuació, més notable si cap en situacions complicades com la que estem vivint actualment. Percebem incertesa i preocupació en les famílies i en les empreses, i per això la nostra Caixa, com a única entitat territorial arrelada a les nostres comarques, des de fa ja 137 anys, està plantejant actuacions a curt i mitjà termini que permeten mitigar eixa preocupació, tant des del nostre vessant financer com des de la nostra Obra Social”.

Atenció presencial a majors i persones amb discapacitat

D’entre les mesures per a l’atenció a les persones majors i/o amb discapacitat, es mantindrà un horari ampliat de caixa i de caixers amb suport, personal especialitzat, prioritat en casos alta afluència de públic, atenció telefònica personalitzada, adaptació en caixers per a millor accessibilitat i simplicitat en la seua utilització, i seguiment continuat per a adaptar el servei a les situacions i les necessitats concretes i puntuals.

Al mateix temps, des de la Fundació Caixa Ontinyent s’impulsaran programes específics de formació en eines d’accés a comptes, utilització de mitjans de pagament i mitjans digitals, i prevenció de fraus, entre altres.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí