Caixa Ontinyent incorporarà un portal de transparència

0
1143
Seu central de Caixa Ontinyent.

Oferirà als clients informació addicional sobre els productes i serveis de l’entitat, reforçant el seu treball en educació financera

Caixa Ontinyent ha començat a treballar en un dels projectes més significatius per al 2020, un portal de transparència que oferirà a clients informació addicional sobre els productes i serveis de l’entitat.

L’objectiu és, que a més de la informació contractual que es facilita, els clients tinguen accés a informació explicativa de cadascun d’eixos productes, en un llenguatge més accessible i comprensible.

Per a això, es disposarà un Portal de transparència en el qual, sobre cada producte, el client podrà trobar resposta a preguntes freqüents, conceptes bàsics, explicació del contracte pas a pas, extractes de jurisprudència, enllaç al sistema de mediació i remissió a calculadores hipotecàries i guies, entre altres.

Esta iniciativa s’integra en la seua política de Responsabilitat Social Corporativa, aprovada recentment pel seu Consell d’Administració, que recull els principis d’actuació que assumeix com a pràctiques responsables, considerant com a tals la conciliació dels interessos de l’entitat amb els interessos dels seus clients.

Innovació amb l’assessorament de la UV

El projecte de Caixa Ontinyent suposa una innovació en la pràctica bancària, i compta amb el suport i l’assessorament de la Universitat de València amb un equip investigador compost per 5 catedràtics de Dret Civil, 2 catedràtics de Dret Mercantil, i 1 professor de Dret Civil, baix la coordinació del Catedràtic Francisco-Javier Orduña, Ex-magistrat del Tribunal Suprem.

El treball d’este equip se substanciarà en els protocols de transparència que Caixa Ontinyent aplicarà en la seua pràctica diària.

Per al President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, “este projecte és un avanç considerable en les relacions amb els clients, perquè la transparència és la base de la mútua confiança”. A més “comptar amb el prestigiós equip de la Universitat de València garanteix una visió més àmplia i objectiva de l’activitat bancària, més fonamentada en les tendències jurisprudencials actuals, i més funcional per als clients. I això converteix a Caixa Ontinyent en autèntica pionera en l’aplicació de protocols de transparència”.

Educació financera

Enllaçant amb la seua Política de Responsabilitat Social, Caixa Ontinyent reforça també el treball de divulgació i formació que realitza a través del seu programa d’educació financera “Finança’t”, conscient que a majors coneixements dels clients, majors capacitats i habilitats tindran per a gestionar, planificar i prendre millors decisions financeres. Un programa que, des de la seua posada en funcionament en 2016, ha beneficiat a més de 26.000 persones.

Caixa Ontinyent, fundada en 1884, és hui l’única caixa d’estalvis de la Comunitat Valenciana, una de les dos caixes que sobreviuen a Espanya, i la seua singularitat és que no té propietaris; la seua propietat correspon a la societat en general, i és per tant a esta a qui ha de donar compte de la seua gestió i a la qual reverteix els seus beneficis. Per això és banca social i per això, precisament, en esta Caixa troben el seu més ampli sentit conceptes com ètica, transparència, igualtat o compromís social.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí