Caixa Ontinyent es desmarca d’una possible fusió amb Bancaixa i la CAM

0
755
Ple caixa ontinyent
L'assemblea ha presentat els resultats de la caixa

La’assemblea general de Caixa Ontinyent va ratificar ahir per unanimitat la posició del consell d’administració de la caixa de «mantenir la seua pròpia planificació estratègica, sense sumar-se a cap procés» de concentració o fusió amb altres entitats financeres, com podrien ser Bancaixa i la CAM.

En un comunicat, la caixa va justificar la decisió amb que les seues «principals ràtios» i la seua «previsible evolució futura, inclús en escenaris d’estrés», la situen «en una posició òptima degut a la prudent gestió realitzada fins el moment», en paraules del seu president, Rafael Soriano.

A més a més, l’assemblea general de Caixa Ontinyent va aprovar en la seua sessió d’ahir les línies d’actuació de l’entitat per 2010, que tenen com a «pilars bàsics» el «funcionament patrimonial» i el «suport a l’economia del seu àmbit d’actuació».

La reunió va comptar amb l’assistència de 69 dels 71 membres que la conformen, la qual cosa suposa el 97% dels seus consellers generals, i en ella van abordar «especialment, la situació del sector financer i la posició de Caixa Ontinyent».

En concret, van destacar que «a 30 de setembre, els seus recursos propis superen en un 35% el coeficient mínim exigit» i la seua taxa de morositat «és un 35% inferior a la mitja del sector», mentre que «el compte de resultats sols cedeix un 15% respecte a l’any anterior, malgrat d’haver augmetat en un 82% les provisions per a insolvències».

Per la seua banda, el volum de negoci de Caixa Ontinyent se situa en 1.770 miilions d’euros, la qual cosa suposa un creixement interanual del 2%, segons indiquen les mateixes fonts.

Pel que fa a l’obra social, en la reunió van ressaltar la gestió realitzada durant els tres trimestres del present exercici, amb la inversió d’1,8 milions d’euros destinats a la implantació de centres, realització d’activitats i manteniment d’obres establertes.

Van valorar alhora la posada en funcionament en este període d’un centre d’atenció a majors a Vallada i d’un Centre Cultural a Ontinyent, mentre avancen les obres de construcció d’una residència per discapacitats psíquics a Ontinyent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí