Caixa Ontinyent va augmentar el seu benefici net en un 24% en 2016

0
1780
Seu central de Caixa Ontinyent

Caixa Ontinyent preveu un pressupost d’obra social per a 2017, d’1,7 milions, un 100% més de l’invertit en l’exercici de l’any anterior

Caixa Ontinyent va obtenir en 2016 un benefici net de 5,7 milions d’euros, la qual cosa significa un 24,21% més que en l’exercici de 2015, segons els comptes aprovats aquest dijous en el Consell d’Administració de l’entitat financera.

Els resultats mostren un benefici, abans de sanejaments i dotacions, de 19,4 milions d’euros, que queda en 7,4 milions d’euros després de les provisions pertinents. Després del pagament d’impostos, als quals es destina 1,7 milions d’euros, el benefici net se situa en 5,7 milions d’euros, un 24,21% superior al del 2015.

La proposta de distribució d’aquests beneficis preveu elevar el nivell de capitalització de l’entitat (en destinar-se 4,5 milions d’euros a reserves) i potenciar les accions de la seua obra social (a les quals es destinen 1,2 milions d’euros).

La morositat s’ha reduït al 10,64% i s’ha incrementat la cobertura fins al 76,61%. El capital CET1 se situa en el 14,39% i el capital total en el 14,44%.

Increment obra social

Caixa Ontinyent també ha informat que els resultats del 2016, juntament amb altres romanents, recuperacions i ingressos «permeten un pressupost d’obra social, per a 2017, d’1,7 milions d’euros, amb un increment de més del 100% respecte a l’invertit l’any anterior».

En 2017, Obra Social de Caixa Ontinyent estudiarà la possibilitat d’implantar dos nous centres assistencials que permetrien ampliar i millorar l’oferta de serveis a persones amb necessitats específiques: un centre de salut mental a Ontinyent i un centre d’Alzheimer a Albaida.

Noves conselleres

D’altra banda els Corts Valencianes han nomenat a tres conselleres generals de la Generalitat en l’assemblea de Caixa Ontinyent, després que Ciutadans (Cs) retirara dijous a la vesprada a la seua candidata, Maria dels Àngels Dasí, per «coherència», ja que es declaren contraris a «la politització de les caixes públiques».

Amb aquest moviment han sigut triades per a sis anys, en una votació secreta en urna, l’economista Ana Botella, proposta pel PSPV, i la professora de Dret Mercantil d’Universitat de València Nuria Latorre, proposta per Podem.

Com a suplents, han sigut votats el doctor en Banca i Finances Quantitatives per la Universitat de València Carlos Salvador i Isabel-Gemma Fajardo, respectivament.

En una segona votació, s’ha designat consellera d’aquesta caixa d’estalvis per a tres anys a la doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València María Teresa Canet, proposta també pels socialistes, i al seu substitut, l’enginyer informàtic Alejandro Reguart.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí