Burjassot s’omple d’ambient festiu en els actes fallers del municipi

0
612

Tradició, olor de pólvora, germanor… Tot tindrà cabuda a Burjassot a partir del pròxim 1 de març quan les Falles 2016 arranquen de manera oficial en tota València. A Burjassot, ho feien el cap de setmana passat amb l’Exaltació de les seues 26 Falleres Majors; una exaltació que dóna pas a l’ampli calendari faller que viurà el municipi.

Calendari que començarà per a les comissions el dimecres 2 de març amb el lliurament dels ninots que enguany es mostraran en l’Exposició del Ninot, en la Casa de Cultura, a partir del 4 de març. La inauguració oficial de l’exposició serà el dia 3 de març a les 20.30 hores i el públic en general la podrà visitar els dies 4, 7, 8, 9, 10 i 11 de març de 10 a 14 hores i de 16 de 20 hores.

falles-2016-burjassot

El dissabte 5 de març l’humor, la crítica social i la sàtira inundaran els carrers de Burjassot a partir de les 18 hores amb la Cavalcada de l’Humor que, eixint des de plaça Sequera i amb el seu recorregut habitual, arribarà fins a la plaça de l’Ajuntament, lloc en el qual les comparses posaran en escena les seues crítiques.

Amb el temps just de recuperar forces, tan sols un dia més tard, el diumenge 6 de març, tindrà lloc a les 12 del matí en l’Ajuntament de Burjassot la signatura en el Llibre d’Honor del Consistori per part dels màxims representants de cada comissió fallera burjassotera, el lliurament d’insígnies de l’Agrupació de Falles i de l’Ajuntament als nous delegats i l’acte en el qual es nomena Faller d’Honor a l’alcalde de Burjassot, Rafa García.

El dilluns 14 de març serà la recollida de ninots perquè totes les falles els tinguen en els seus casals disposats per plantar els monuments i, el dia 16 de març, a les 14 hores, la vesprada començarà amb la mascletada en la plaça de l’Ajuntament, patrocinada per l’Ajuntament, des de la Regidoria de Falles, dirigida per Estefanía Ballesteros.

Aquest mateix dia, a les 18 hores, començarà l’Ofrena a la Patrona de Burjassot, la Mare de Déu de la Cabeza, que finalitzarà en la plaça de l’Ajuntament, lloc en el qual les comissions arreplegaran els premis atorgats pels diferents jurats: monuments, cavalcada, enginy i gràcia o carrers il·luminats, entre uns altres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here