Borriana celebra la Nit de la Plantà

0
545

Borriana ha viscut la Nit de la Plantà amb tots els seus monuments preparats en els carrers per a rebre la visita de nombrosos veïns i visitants. El treball de les 19 comissions falleres i dels seus artistes ha possibilitat que totes les falles hagen finalitzat a temps les tasques de muntatge i retoc de les diferents peces.

La visita oficial de la Nit de la Plantà s’ha iniciat a les 18’30 hores des de l’Ajuntament. La Reina Fallera, Laura Conde, la Reina Fallera Infantil, Marina Monferrer, i les seues respectives Dames de la Ciutat i Corts d’honor, acompanyades per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer i part de la corporació municipal han començat el recorregut cap als diferents monuments. La cita també ha comptat amb la presència del conseller d’Educació, Vicent Marzà, i el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

planta1

La Falla Barri la Vila ha sigut la primera en rebre la visita de les autoritats i de la comitiva fallera, a els qui se’ls ha oferit bunyols i mistela tal com marca la tradició. El recorregut ha seguit per la Falla Societat Centre Espanya i la Falla Societat de Caçadors fins a visitar cadascun dels emplaçaments on es planten les 38 falles.

A mitjanit s’ha disparat la Mascletà Nocturna en la Plaça L’Hereu, una tradició molt lligada a les Falles de Borriana que s’ha recuperat enguany. La visita oficial ha acabat prop de les 2 de la matinada amb l’arribada a la Falla Societat Club Ortega.

planta2

El dimecres a partir de les 8 hores els monuments rebran la visita del jurat, els qui avaluaran el treball realitzat durant tot l’any per les comissions falleres i els seus artistes.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Elena Collado i Silvia Martínez, Reines Falleres de Borriana 2017

A partir de les 18 hores, la Llar Fallero acollirà l’acte de lliurament de premis a les falles guanyadores, al que també assistirà el president de la Generalitat, Ximo Puig.

planta3

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha assenyalat “el gran treball realitzat pels artistes fallers. Hem viscut una Nit de la Plantà en la qual no solament hem gaudit de cadascun dels monuments, sinó que hem sigut partícips de la il·lusió i l’alegria de les comissions falleres que per fi han vist recompensat l’esforç de tot un any”.

planta5

Per la seua banda, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha aplaudit “el resultat final del treball dut a terme per les comissions falleres en aquestes últimes hores amb la dificultat afegida de la pluja. El realment important és que les falles de Borriana ja llueixen en els carrers i que per davant tenim quatre dies per a gaudir-les”.

planta6

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here