Els Borja reviuen a la capella de l’Hospital Antic de Xàtiva

0
878
L'Hospital antic de Xàtiva acollirà l'espectacle

Xàtiva inaugura el dissabte 29 de desembre el nou Espai Borja amb un espectacle audiovisual sobre la família Borja projectat en les parets de la capella de l’Hospital Reial

L’Ajuntament de Xàtiva aposta fort per la promoció turística i la posada en valor del seu immens patrimoni històric, arquitectònic i cultural i, especialment, de la seua Ruta dels Borja, que recorre el centre d’aquesta monumental ciutat de la mà d’una de les famílies més universals del Renaixement. I per donar inici a les accions encaminades a atraure visitants interessats en aquesta apassionant saga familiar, la localitat inaugura l’Espai Borja, que comptarà amb un un innovador espectacle audiovisual sobre la coneguda família que es projectarà sobre les parets de la capella de l’emblemàtic Hospital Reial de la localitat.

La inauguració d’aquest nou espai tindrà lloc el dissabte 29 de desembre, i comptarà amb la presència de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i Boluda; i la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, entre d’altres autoritats. “La nostra història és el que ens diferència i volem donar-li tot el valor que es mereix”, assegurava Cerdà. “Gràcies a la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana comptem amb un conveni de col·laboració per a implantar activitats dins del Territori Borja i posar en valor el nostre patrimoni i la visita a la ciutat”, assenyalava l’edil.

El llegat dels Papes Borja

En el nou Espai Borja el visitant podrà conèixer a través d’una original aventura virtual els principals edificis de Xàtiva que es poden visitar avui en dia vinculats a la família Borja, i especialment als dos Papes Calixt III i Alexandre VI. Es tracta d’un espectacle audiovisual amb efectes especials i de so que es projectarà sobre les parets de l’antiga capella de l’Hospital Reial de la localitat i que contarà la història dels Borja, i especialment dels dos Papes Calixt III i Alexandre VI, mostrant la seua especial vinculació a la ciutat de Xàtiva.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Part del tercer premi 00750 de la Loteria de Nadal cau a Xàtiva

Per a produir aquest espectacle singular s’han combinat gravats i miniatures de l’època renaixentista amb imatges actuals de la ciutat que inclouen plans aeris realitzats amb dron. El lloc triat per a albergar aquest Espai Borja és l’Hospital Reial, un dels edificis més interessants de la ciutat, en el qual es fusionen l’estil gòtic amb els primers assajos del Renaixement, i que es troba situat precisament en la plaça Calixt III, enfront del lloc on va ser batejat el primer Papa que va donar Xàtiva al món.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here