Els bombers alerten que els barrancs de la Vall d’Albaida i la Costera són els que més pateixen incendis per la falta de neteja

0
1301
Bombers sufocant un incendi a Xàtiva el passat estiu

El Consorci de Bombers ha informat que ha començat a facturar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l’extinció dels incendis en rius i barrancs de la província de València

El Consorci Provincial de Bombers de València ha alertat de la falta de neteja dels barrancs en la demarcació la qual cosa provoca que estos espais hídrics siguen més propensos a patir incendis. A més a més els bombers afirmen que la Vall d’Albaida i la Costera són les comarques on es donen més incendis d’aquest tipus: «en el riu Cànyoles, l’Olleria, Xàtiva, Castelló de Rugat, ens trobem amb moltes zones per netejar amb un gran risc d’aquests incendis”.

Esta alerta s’ha anunciat en un comunicat del Consorci en el que informa que ha començat a facturar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l’extinció dels incendis en rius i barrancs de la província de València. Les factures que la institució ha començat a emetre a la Confederació es remunten als incendis de l’any passat i està previst que el Consorci també demane les taxes per l’extinció dels d’enguany.

El preu mitjà d’extinció d’aquest tipus d’incendis oscil·la entre els 1.000 i els 3.000 euros. “Estem destinant recursos i esforços a uns incendis en zones amb una acusada falta de neteja i manteniment”, ha lamentat el president del Consorci, Josep Bort. “Es tracta de zones en les quals s’acumula gran quantitat de brutícia i els incendis que es produeixen ací tenen molta càrrega de combustible i són complicats d’apagar”, ha detallat Bort.

En quant als problemes que presenta l’extinció dels incendis ocorreguts en terreny de la Confederació destaca la falta d’accessibilitat, el tipus de material que es crema i el risc de propagació. “Els barrancs no són zones aïllades. Solen limitar amb terrenys amb massa forestal, habitatges i polígons industrials en els quals pot haver un perill addicional per a la población i per al medi ambient”, ha afegit el president del Consorci.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí