Bocairent transforma una zona degradada del barri medieval en un mirador a les Covetes dels moros

0
954
Imatge del mirador de Sant Joan al barri medieval de Bocairent

L’Ajuntament executa el projecte per un import de 64.000 euros amb fons de la Generalitat i de la Diputació de València

L’Ajuntament de Bocairent acaba d’habilitar un mirador a les Covetes dels moros i a la serra de Mariola en el carrer de Sant Joan del barri medieval gràcies a una inversió de 63.758 euros. L’actuació està sufragada en un 60% (38.254,80 euros) per la Generalitat a través de Turisme Comunitat Valenciana i el 40% restant (25.503,20 euros) per la Diputació de València mitjançant el Pla d’inversions financerament sostenibles del 2018.

D’aquesta forma, una àrea degradada de 138,50 m² “s’ha transformat en un espai al servei del veïnat i de les persones que ens visiten que a partir d’ara tenen en aquest punt una ubicació excepcional per a contemplar les vistes que ens ofereix el nostre entorn”, en paraules de l’alcalde Josep-Vicent Ferre. De fet, el projecte s’emmarca “en la recuperació integral d’aquest sector del barri medieval per part del consistori que va començar en el 2017 amb la millora del paviment d’un tram del carrer i amb la demolició i reconstrucció, encara no finalitzada, d’un conjunt de vivendes de la zona”, segons el primer edil.

Imatge de l’anterior estat de l’espai

L’adequació del mirador va consistir en la neteja de tota la brutícia que acumulava la parcel·la a més dels treballs d’anivellament necessaris per a garantir l’accessibilitat amb l’habilitació de rampes. Posteriorment, la pavimentació amb pedra i la construcció d’un mur perimetral coronat una barana de forja delimiten l’àmbit de l’actuació que s’arrodoneix amb la instal·lació d’elements d’enllumenat (una farola i punts colgats en el sòl), de quatre bancs i d’una paperera.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sanitat immobilitza més de 100 tones de carn en mal estat a una empresa il·legal a Alzira i 15.000 pernils a Bocairent

Amb aquesta intervenció, l’Ajuntament “materialitza una proposta contemplada en el Pla especial de protecció i de reforma interior del barri medieval del 1993”, com indica el regidor de l’Àrea d’Espais públics i naturals, José M. Beneyto. El responsable municipal destaca també com aquesta iniciativa “forma part de les línies de treball que està desenvolupant la comissió integrada pel veïnat i pels representants polítics de cara a millorar les condicions d’habitabilitat del nucli històric de Bocairent”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here