Bocairent rememora el ritus ancestral de la dansa en les festes d’estiu de Sant Agustí

0
2282
Cavalcada de les festes de Sant Agustí de Bocairent

Natalia Gisbert recupera la figura de la clavariessa major de les celebracions en honor a sant Agustí

La font de la plaça de l’Ajuntament de Bocairent, que exerceix de centre de gravetat per a la dansa, espera ja impacient l’arribada de balladores i de balladores que a partir d’aquest dijous, 23 d’agost, i durant cinc nits seguides rememoraran el ritus ancestral que centra les festes d’estiu de la localitat. No obstant això, les celebracions en honor a sant Agustí arrancarà dimecres amb el volteig de campanes i una cavalcada populosa encapçalada per les figures més estimades per l’imaginari col·lectiu local i en gran part de la contornada com són els ‘cabolos’.

La successió inacabable de carrosses comptarà també amb el ball del cavallet del Corpus Christi que precedirà el recorregut pels carrers de Bocairent de la clavariessa major, Natalia Gisbert i Vañó, i la seua cort d’honor. D’aquesta forma, les festes recuperen la seua màxima figura de la mà d’una jove que estarà acompanyada per Marina Gisbert, Alba Mazcuñán, Natalia Domenech, Rocio Morales, Sara Vañó, Jana Beneito, Elena Silvestre, Andrea Ferre, Quica Molina, M. Amparo Molina, Irene Calabuig, Meritxell Torres, Marina Cerdà i Clara Gisbert.

L’orquestra Reality serà l’encarregada de tancar aquesta primera jornada que vindrà seguida pels cinc dies ocupats per les danses. Tabal, dolçaina i postisses posaran els sons al ball que tindran com a caps de dansa a Natalia Gisbert, Teresa Asensio, Jéssica Nájar, Belen Ferre i Vanesa Cantó. A més, diverses activitats lúdiques s’aniran succeït com les cucanyes i els corredors, l’eixida popular amb bicicleta, els campionats de pàdel i de raspall o la carrera de la dona; igualment, els més menuts comptaran amb una nova edició de ‘Sant Agustí de conte’ a càrrec de diversos narradors com Bruixes Maduixes, Almudena Francés o Tamborets de carabassa.

Finalment, el 28 d’agost clarejarà amb els compassos de la societat musical Vila de Bocairent que posaran ritme al pas dels ‘cabolos’ en la diana. A migdia, la missa solemne tindrà a Francisco José Asensio com a predicador i conclourà amb una cercavila fins el carrer del Pintor Sorolla on es dispararà una mascletada. El grup de cambra D3 amenitzarà la vesprada amb el 26 Concert extraordinari del dia de sant Agustí abans de què la figura del bisbe d’Hipona isca en processó a les 20.30 h. L’ofrena de flors, el cant dels goigs i el bes de la relíquia posaran el colofó als dies grans de les festes d’estiu a Bocairent malgrat que el remat definitiu arribarà en la mitjanit de dissabte següent a diumenge amb el correfocs que il·luminarà d’espurnes el centre històric de la població.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí