Bocairent recupera el servei d’autobús diari a Ontinyent


0
972
Vista aèria de Bocairent.

La Conselleria de Política territorial, Obres públiques i Mobilitat acompleix l’objectiu de renovar d’urgència la concessió de la línia regular

Bocairent i Ontinyent tornen a estar units amb servei d’autobús regular des d’aquest passat dilluns, 31 d’agost, gràcies a la renovació del contracte de la línia atorgada per la Conselleria de Política territorial, Obres públiques i Mobilitat. D’aquesta forma, les dos poblacions recuperen una prestació cancel·lada a principis d’octubre de l’any passat de forma sobtada arran de la finalització de la concessió anterior.

Des d’aquest moment, l’Ajuntament de Bocairent mitjançant l’alcalde Xavier Molina va iniciar les gestions davant la Direcció general d’Obres públiques, Transport i Mobilitat sostenible per a la recuperació del servei “donada la seua importància per a una part del veïnat privada d’altres alternatives per a acudir a Ontinyent, localitat de referència per a l’assistència sanitària especialitzada i l’atenció hospitalària; l’oferta educativa de formació professional, escola d’idiomes i conservatori de música, entre altres recursos imprescindibles per al dia a dia de la població”, com assenyalava el primer edil. A més, el 5 de novembre es va celebrar una reunió entre ambdues parts en la qual la Generalitat va adquirir el compromís de renovar la concessió de forma provisional fins la implantació del nou mapa del servei públic de transport de viatgers amb autobús. A partir d’ací, el subdirector general de Transports, José Moltó, es va posar al front per a materialitzar aquest objectiu de recuperar la línia la primavera passada, però la suspensió de terminis administratius decretada per l’estat d’alarma va impedir la completa licitació del contracte fins ara.

Així, la nova concessió preveu tres serveis diaris de dilluns a divendres i un altre els dissabtes de matí amb eixida a les 9 h 50 min des de Bocairent i retorn a les 14 h 15 min des d’Ontinyent (parada al c. del Músic Verd i cinc minuts més tard junt al número 146 de l’avinguda del Dos de Maig). Al seu torn, entre setmana els horaris de partida seran a les 7 h 30 min, les 10 h 40 min i les 16 h 10 min mentre que els de tornada queden estipulats en les 12 h 30 min, 17 h 15 min i les 19 h 15 min. Per a alguns serveis, cal sol·licitar l’aturada de forma prèvia telefònicament al número 962380362 corresponent a la nova concessionària Autobusos La Concepció.

Amb el restabliment del servei, l’alcalde de Bocairent referma “el compromís amb la defensa dels interessos i dels serveis del poble”, al mateix temps que renova l’aposta “per una gestió continuada davant de les institucions de referència que si bé no sempre donen els resultats desitjats o amb la rapidesa prevista, és l’única forma de mantenir la qualitat de vida del nostre veïnat amb uns serveis públics i de qualitat”. Per tant, Xavier Molina mostra la satisfacció per recuperar la línia regular d’autobús amb Ontinyent i agraeix la implicació de la Generalitat i, especialment del subdirector general de Transports, José Moltó, per materialitzar-la.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here