Bocairent presenta el 2n Pla Municipal d’Igualtat entre dones i homes

0
682
Imatge de la presentació del pla
Imatge de la presentació del pla

L’Ajuntament de Bocairent va aprofitar la celebració del 8 de Març per presentar el 2n Pla Municipal d’Igualtat entre dones i homes referit al període 2016-2019 i fer-hi balanç del primer document vigent des del 2011. A més, l’acte celebrat a la sala Joan de Joanes va comptar amb una taula redona integrada per representants femenines pioneres en diferents àmbits baix el lema ‘Hem caminat molt, no ens aturem ara’.

La regidora de l’Àrea Sociosanitària, Begoña Perigüell, junt als tècnics municipals Mari Cruz Pla i Toni Gisbert va valorar el grau de compliment de les accions contingudes en el primer pla d’igualtat que arriba al 65%. A més, com a principal conclusió destaca “la major sensibilització cap a la igualtat” sense deixar de banda “una baixada considerable de les denúncies per violència de gènere” motivada “a la dependència econòmica de les dones degut a la crisi actual” en opinió dels treballadors del consistori.

A continuació, va tenir lloc la presentació del 2n Pla Municipal d’Igualtat de Bocairent que entra així en fase de participació pública per a fer-hi les aportacions que des de col·lectius o a títol individual es consideren convenients abans de la seua aprovació en ple. La segona edició del document segueix a grans trets les àrees i les accions de l’anterior amb la intenció “de consolidar tot el treball realitzar i de completar les iniciatives que ja s’estan duent a terme a més de plantejar-ne de noves”, segons Begoña Perigüell, amb la intenció fonamentalment “d’incrementar la sensibilització contra la violència sexista baix la premissa de la tolerància zero”.

Finalment, l’activitat central del 8 de Març a Bocairent va concloure amb les vivències aportades per pioneres com Maite Casas Vicedo, primera dona que va arribar als 50 anys de festera en els Moros i cristians; Pilar Puerto Sanz, primera presidenta d’una filà, o Carme Domènech Boscà, primera regidora electa i igualment pionera en anar de cap de llista a uns comicis locals mèrits als quals cal afegir la seua faceta d’activista del moviment associatiu. També van participar en la taula redona Fina Ferre Domínguez, directora del CEIP Lluís Vives; Amparo Bodí Belda, primera dona que va complir 25 anys en una banda de música, i M. José Silvestre Garrigós com a esportista i impulsora del projecte Dones bicibles. Les preguntes i les reflexions formulades pel nombrós públic assistent va concloure l’acte.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here