Bocairent presemta la seua programació per al 9 d’Octubre, diada del poble valencià

0
2221

Un total de disset propostes combinen música, literatura, gastronomia, art i activitats lúdiques així com el lliurament dels Premis 9 d’Octubre

Bocairent inicia aquest dimecres, 2 d’octubre, la programació commemorativa del Dia del poble valencià que es perllongarà fins el pròxim dia 9 amb cites diàries. D’aquesta forma, un total de disset activitats serviran “per reivindicar la nostra identitat col·lectiva a partir d’unes propostes tan diverses com ric i dinàmic és el nostre tarannà”, en paraules de l’alcalde, Xavier Molina, qui també apunta com “els darrers anys s’ha consolidat l’efemèride per reconèixer les persones més destacades de la nostra localitat mitjançant el lliurament dels Premis 9 d’Octubre i l’atorgament de les distincions als expedients acadèmics més excel·lents”.

L’elaboració d’un mural col·lectiu a la biblioteca pública municipal obrirà dimecres la programació que continuarà dijous amb la projecció del documental “Moriscos, els valencians oblidats” i divendres amb el concert ‘Trombons de cine” ofert pel quartet Glissando. Dissabte arribarà ben farcit amb la 4a Marató de fotografia jove, la mocadorada infantil en el mercat infantil, la inauguració de l’exposició de fotografies de gran format enllestida pel col·lectiu Art 92 i l’espai de poesia, la proposta degana de la programació a l’establiment Casa Rosa.

El paladar agafarà el relleu diumenge amb el 2n Concurs d’elaboració de pericana que serà seguit, dilluns, d’un tast de vins valencians ecològics a càrrec de Javier Cerdá de VinosValencianos.com. Al seu torn, el dia 8 comptarà amb l’acte solemne de lliurament del Premi 9 d’Octubre del 2019 en la modalitat col·lectiva al grup de teatre l’Arcà mentre que els guardons als millors expedients acadèmics seran per a Óscar García Montes, Anna Molina Belda, María Teresa Perigüell Silvestre, Elena Silvestre Asensio i Marta Vañó Calatayud.

El Dia del poble valencià amaneixerà amb la coca i el timó que acompanyarà l’eixida de la ‘crida a la festa’ acompanyada per la societat musical Vila de Bocairent. A continuació, una xocolatada al col·legi Lluís Vives precedirà la cercavila animada pel grup de dolçainers i de tabalers l’Aljub fins a la plaça de Julián Herrero on s’ubicarà un espai infantil per al gaudi dels més menuts que tindran, prèviament, una ‘globotada’ per a ser-hi partícips de la celebració del 9 d’Octubre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here