Bocairent posa en funcionament un servei gratuït d’audioguia turística per al mòbil

0
592
Bocairent
El servei explicarà els principals atractius turístics de la localitat

Bocairent ha posat a disposició dels visitants de la localitat audioguies interactives per facilitar l’explicació del patrimoni bocairentí i que des del passat pont ja s’han oferit als més de mil turistes que a tingut el municipi.. Segons s’explica des de l’ajuntament “es tracta d’un arxiu que qualsevol interessat es pot descarregar, de forma totalment gratuïta, al telèfon mòbil mitjançant teconologia bluetooth des d’un punt pròxim a l’oficina de turisme”, seguidament l’úsuari haurà d’instal·lar l’aplicació per obetnir un plànol amb informació visual i sonora sobre els deu punts més emblemàtics de la ciutat.

L’audioguia de moment ofereix els serveis en valencià, castellà i anglés, i des del consistori s’ha avançat que “pròximament comptarà amb un mapa i un pamflet explicatiu per facilitar-ne l’ús”.

Els audios fan referència, per exemple, a la batalla del Pla de Camorra quan el visitant se situa al mirador de les Covetes metnre que a la Placeta de Sant Vicent es recrea la proclamació de Sant Blai com a patró de Bocairent. Per una altra banda també s’ofereix una retransmissió de la primera correguda que es pot escoltar a la Plaça de Bous i poemes de l’àrablIbn Ruhaim en el Barri Medieval. Finalment, la indústria tèxtil, la llegenda de Mariola, els sons propis de les Festes de Moros i Cristians i de Sant Agustí, la Carta Pobla, el Segle d’Or i l’arquitectura del nucli antic també tenenen la seua versió.

Este servei ha comptat amb una inversió de 12.000 euros de la Generalitat Valenciana que ha finançat íntegrament el projecte; segons explica la regidora de Cultura, Noèlia Vañó, esta iniciativa s’emmarca “en una estratègia global de millora constant dels nostres recursos i de l’atenció als visitants que volen conèixer Bocairent”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent organitza un curs de foment de l'ocupació de joves en l'hostaleria

Vañó també ha destacat “l’edició de nous materials divulgatius, l’ampliació d’horaris dels principals monumnets, la presència en un major nombre de fires, l’organització d’atractius esdeveniments o l’aposta per la qualitat com les passes donades en aquest sentit”. Finalment la responsable municipal també ha ressaltat que amb este sistema d’audioguia “els turistes podran comptar amb tota la informació que necessiten per gaudir més de la seua estada encara que l’oficina estiga tancada; al mateix temps que serà possible realitzar visites autodidactes”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here