Bocairent millora les condicions escèniques del Teatre Avenida

0
682
Escenari del Teatre Avenida de Bocairent

La setena fase de rehabilitació de l’espai de Bocairent compta amb una inversió de 18.790,84 euros

La setmana passada l’Ajuntament de Bocairent va concloure la rehabilitació del Teatre Avenida executada en set fases gràcies a un conveni amb la Conselleria de Cultura que va permetre una inversió global de 158.000 euros. La darrera intervenció consistia en una sèrie de millores encaminades fonamentalment a augmentar la qualitat de les condicions escèniques de la principal instal·lació cultural del municipi gràcies a una aportació de 18.790,84 euros.

Així, els treballs realitzats les últimes dos setmanes van ampliar l’escenari amb el cobriment dels dos laterals, un de forma fixa i accés des del pati de butaques i l’altre amb un sistema movible que pot ser escala o tarima. A més, es va rebaixar l’altura amb l’eliminació del sòcol frontal. Per una altra banda, les portes de l’amfiteatre van ser dotades de molls i de goma d’amortiment per a evitar sorolls a l’hora del tancament mentre que de les tres del vestíbul, dos sols permetran l’eixida una vegada iniciat l’espectacle i en la tercera es va crear un cancell que evite l’entrada de llum i de sorolls. Finalment, en la part inferior queden habilitats dos espais per persones amb mobilitat reduïda.

Paral•lelament, la superfície de la teulada va ser tractada per prevenir la caiguda de grans plaques de neu com va ocórrer en l’episodi del gener passat i la canonada d’aigua que travessa el pati de butaques va ser substituïda per una totalment nova per evitar les pèrdues que estaven perjudicant el parquet i les parets interiors. Per últim, els treballs van concloure amb el reforç de la façana principal i el pintat de la mateixa.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Olleria llança una campanya per fomentar el consum als comerços locals

D’aquesta forma, finalitza “una sèrie d’intervencions costejades per la Generalitat Valenciana que ens doten d’un recinte escènic de gran qualitat tant per a l’artista com per a l’espectador com podrà comprovar el nostre veïnat aquest cap de setmana mateix amb el concert programat per a dissabte i la funció de titelles de diumenge”, segons destaca el regidor de Cultura, Xavier Molina. Al seu torn, l’alcalde Josep-Vicent Ferre repassa com en els últims set anys “hem materialitzat actuacions d’emergència en un primer moment que permeteren seguir utilitzant les instal·lacions per a, posteriorment, millorar la climatització amb la instal·lació de nova maquinària i amb la reparació de la teulada que va eliminar també els problemes de goteres existents fins arribar a una última fase d’intervenció en elements escènics que permeten que Bocairent tinga a partir d’aquest moment un Teatre Avenida atractiu per a l’espectador i preparat per a les nombroses activitats que acull al llarg de l’any”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here