Bocairent lliura els seus premis 9 d’Octubre a Félix Ferre i a l’Associació de jubilats

0
2556
Bocairent va reconéixer la trajectòria dels homenatjats el 9 d'Octubre

La programació commemorativa del Dia del poble valencià va incloure una vintena d’activitats

Bocairent va commemorar el Dia del poble valencià amb una programació integrada per una vintena d’activitats durant la qual va destacar la gala de lliurament dels premis 9 d’Octubre dilluns passat al teatre Avenida. Enguany, els guardons instituïts pel Consell municipal de Cultura van recaure en el missioner Félix Ferre Pérez, en la modalitat individual, per “ser-hi un exemple per a les noves generacions per la seua dedicació als més necessitats” i en l’Associació de jubilats i de pensionistes Sant Blai, en la versió col·lectiva, per la defensa del sistema públic de pensions la primavera passada i per “posar les persones majors en el centre de les seues reivindicacions per a la millora de la qualitat de vida de la tercera edat”.

A més, l’acte –presentat per Mayte Ferre i amenitzat musicalment pel clarinet de Kiko López Herrero i pel piano de Paul Montenegro Santillán– va servir per reconèixer els millors expedients acadèmics del curs 2017-2018 que van recaure en Maria Blasco Domínguez, Teresa María Ferri Ribera i Rebeca Reig Puerto en educació primària; en Rocío Morales Solbes, en secundària, i en Alba Mazcuñán Muñoz, en batxillerat.

La programació commemorativa del 9 d’Octubre a Bocairent va arranca el 28 de setembre amb la inauguració de l’exposició fotogràfica ‘La festa d’Elx’ de Victoria Gutiérrez i José A. Lumbreras. A partir d’aquest moment, es van anar succeint propostes com el primer concurs d’elaboració de pericana –guanyat per Mohamed Talby entre onze participants–, la representació teatral ‘Barrets’, un tast de vins valencians o diversos tallers. Igualment, el cicle ‘Tardor documental’ va projectar la producció de Matilde Alcaraz i Santiago Hernández dedicada al ‘tren dels anglesos’ que enllaçava Alcoi amb Gandia. Finalment, el matí del Dia del poble valencià va comptar amb diverses propostes lúdiques com sengles cercaviles a càrrec de l’Associació unió musical de Bocairent i del grup de dolçainers i de tabalers l’Aljub, una ‘globotada’ o un espai infantil amb inflables.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here