Bocairent inicia la restauració de l’emblemàtica escultura de l’Home de la manta

0
1033
Les tasques de restauració ja han començat a Bocairent

La figura, ubicada en l’accés al nucli urbà, representa la tradició tèxtil de la localitat

Bocairent comença aquest dilluns, 21 de maig, la restauració d’un dels seus símbols més emblemàtics com és l’escultura de l’Home de la manta forjada en ferro el 1970 per l’autor aragonès José Gonzalvo. Els treballs suposen una inversió de 9.801 euros dels quals la Diputació de València sufragarà el 70% dins de la convocatòria de patrimoni moble.

L’Home de la manta està ubicat en la rotonda d’accés al nucli urbà des de la CV-81 el que el converteix “en la carta de presentació del nostre poble davant visitants i veïnat”, segons l’alcalde Josep-Vicent Ferre, “per això era convenient tornar-li el seu aspecte i la seua consistència originals a més de garantir la seua durabilitat en el temps”.

D’aquesta forma, l’estendard de la tradició tèxtil de Bocairent ha anat sofrint el deteriorament propi d’estar sotmés a condicions ambientals de tot tipus durant quasi cinc dècades; així actualment presenta brutícia, repintats, descohesions entre les capes d’imprimació o acumulació d’aigua en bombolles i clivells que rebran solució amb la restauració proposada per una empresa especialitzada local.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here