Bocairent inaugurarà demà la remodelació del pati del centre per malalts d’alzheimer

0
683
Centre Alzheimer Bocairent
La directora general d'Acció Social inaugurarà el centre

Demà la directora general d’Acció Social i Majors de la Generalitat, Pilar Albert, inaugurarà la remodelació del pati del centre de dia per malalts d’alzheimer; l’acte es farà a les 19h i serà el primer del tots els programats per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer el pròxim 21 de setembre. La remodelació del patí ha comptat amb una inversió de 48.000 euros i ha estat finançada en un 60% pel propi Ajuntament de Bocairent i el 40% restant per la Conselleria de Benestar Social.

L’espai rehabilitat s’extén sobre 345 metres quadrats i, segons s’explica des de l’ajuntament «ha estat condicionat i adaptat de forma que puguen posar-se en pràctica activitats d’estimulació i de rehabilitació de funcions deficitàries». Així mateix també «s’aconsegueix un contacte constant amb l’exterior i la naturalesa, millorant la qualitat de vida del pacient», segons reflecteix la memòria del projecte encarregada per l’Associació de Familias i Amics de Persones Malaltes d’Alzheimer de Bocairent (AFAB), responsable de la gestió de la instal·lació.

La intervenció ha consistit fonamentalment en la pavimentació per convertir l’àrea en un espai dur, antilliscant i continuat on també s’han instal·lat dos jardineres en altura per a ser accessibles als usuari del centre per a realitzar treballs de sembra, plantació i cura de les plantes. Igualment s’han habilitat tres àmbits de superfície flexible (sorra, goma i gespa artificial) per poder-les emprar en exercicis de rehabilitació. La col·locació d’una nova rampa d’accés, de bancs i d’arbres completen la intervenció realitzada.

L’alcalde de Bocairent, Josep Vicent Ferre, ha afirmat que esta actuació «ha permés convertir una zona pràcticament sense ús en un espai on els usuaris poden gaudir de forma còmoda i segura». Així «a l’estar totalment adaptat a les seues necessitats, possibilita la realització d’activitats a l’aire lliure; amb el que això suposa per al benestar de pacients i treballadors del centre de dia».

Per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer AFAB ha programat després de la inauguració de demà una joranada de portes obertes per visitar les instal·lacions i un vi d’honor. Dissabte durant tot el dia hi haurà als llocs de costum una instal·lació de taules informatives. Per diumenge se celebrarà una missa i un dinar de germanor al centre. Dilluns, Dia Mundial de l’Alzheimer es farà una jornada d’animació lectora al centre per a xiquets de cinc anys i primer cilce de primària. El 25 de setembre el concert de música rock en valencià ‘Bocarock’ oferirà l’espectacle que recaptarà l’entrada a benefici d’AFAB. Per al 14 d’octubre hi harà un taller de ‘Suport psicològic al familiar: cuidar al cuidador’. Finalment del 19 al 30 d’octubre es farà el V Curs de formació de voluntariat en la malaltia de l’alzheimer.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí