Bocairent inaugura el seu nou castell de festes de Moros i Cristians en el centenari de la fortalesa original

0
7516
El nou castell de Moros i Cristians de Bocairent.

El projecte de renovació ha estat impulsat per l’Associació de Festes a Sant Blai amb l’aportació econòmica de les nou filaes i de l’Ajuntament

Dissabte es va inaugurar el nou castell.

Dissabte Bocairent va acollir la inauguració del nou castell de les festes patronals. En l’acte va intervindre el president de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai, Ximo Carbonell; el gerent de Carrozas Chacón, Manuel Mesas Chacón, que ha dut a terme la construcció, i l’alcalde, Xavi Molina. A més, el rector de la Parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora, Vicent Femenia, va ser l’encarregat de la benedicció.

La renovació del castell ha coincidit amb el centenari de l’anterior, construït l’any 1922. El deteriorament important d’aquest va portar l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai a impulsar el projecte, que ha tingut un cost total de 76.835 euros i que s’ha finançat amb l’aportació econòmica tant de la mateixa associació com de cada membre de les nou filaes i de l’Ajuntament.

El nou castell manté fidelment l’estructura de l’anterior, ja que el disseny formava part de l’imaginari col·lectiu de Bocairent, però s’ha refet integralment l’estructura i el recobriment de fusta. A més, s’han introduït mesures de seguretat respecte de les escales, les baranes i el sistema de muntatge. El projecte ha estat supervisat per una comissió específica coordinada per Ximo Ferre Tormo, els treballs de la qual es van iniciar fa dos anys.

Ximo Carbonell, president de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai, valora molt positivament tant la decisió com el resultat final: “Era el moment oportú per a dur a terme un projecte que s’havia previst des de feia uns quants anys per necessitats estètiques i de seguretat: aprofitant que en 2021 no es van poder celebrar les festes, s’han pogut dedicar els recursos econòmics necessaris per a dur a terme el canvi, amb una aportació extra de cada fester”. “Ara ja llueix a la plaça i crec que tindrà molt bona acollida per part del veïnat i també dels visitants”, afig Carbonell.

Al seu torn, Mari Luz Pascual, regidora de Festes i Tradicions, insisteix també en el fet que es tractava d’una assignatura pendent: “Calia donar una solució integral més enllà dels ajustos i les reparacions que anualment s’havien de fer. Per això, vam decidir unir esforços el món fester i l’Ajuntament per a traure avant aquest ambiciós projecte”. En aquest sentit, Pascual destaca que el consistori ha aportat 10.000 euros per al nou castell.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí