Bocairent impulsa la construcció del nou col·lector general de clavegueram

0
1676
L'Ajuntament de Bocairent renovarà les infraestructures

El projecte requereix una inversió de 684.500 euros i està en fase de revisió tècnica per part de la Conselleria de Medi ambient

La proposta de bastiment d’un nou col·lector general de Bocairent va acomplint fases cap a la seua materialització. Així, aquest dijous, 5 d’octubre, el consistori registrava en la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament rural el projecte elaborat per un equip d’Egevasa encapçalat per Javier Ortega Sánchez per a la seua revisió tècnica arran de la petició de col·laboració a la Generalitat Valenciana aprovada per unanimitat en el Ple municipal del 28 de setembre.

El projecte requereix una inversió que ascendeix a 684.438,04 euros dels quals la Direcció general de l’Aigua n’assumiria 498.839,43 euros mentre que l’Ajuntament de Bocairent costejaria els 185.598,61 euros restants tal i com van acordar ambdós parts en una reunió mantinguda el 20 d’abril passat. L’aportació municipal també va ser referendada en la mateixa sessió plenària mitjançant una modificació pressupostària a càrrec del romanent del 2016, possible gràcies a haver-hi amortitzat deute al llarg del present exercici per valor de 233.951,80 euros.

Els treballs consisteixen en l’habilitació de 817,50 metres de canonades, incloent-hi 31 pous, i en la construcció de tres estacions de bombeig per tal d’establir una nova instal·lació des de la base del pont de Sant Blai fins la plaça de l’Ajuntament i anular 500 metres del tram actual que discorre per la façana sud del barri medieval. L’actuació permetrà acabar amb els problemes d’aquesta infraestructura provocats pel poc pendent, fins i tot, nul en molts trams; l’elevada intrusió d’arrels; la inaccessibilitat que dificulta les tasques de manteniment així com el diàmetre escàs i l’antiguitat del col·lector.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ciro i Avenida 2.0 guanyen el 10é Concurs gastronòmic de carn de caça i bolets de Bocairent

La solució adoptada combina trams per gravetat i d’altres per impulsió des dels enclavaments més baixos. Així, les tres estacions de bombeig estaran ubicades en la base del pont de Sant Blai, junt al jardí mirador de la ronda Sud i en el punt inferior de la Baixada del tint mentre que les noves canonades transcorreran per un camí de terra paral·lel al riu Clariano, per la ronda Sud mateixa fins la plaça de Sant Roc i de Joan de Joanes i el tram de baixada de la plaça de l’Ajuntament des d’on enllaçarà amb el col·lector existent ja que per la Baixada de les Covetes arriba a la depuradora municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here