Bocairent, Guadassuar i Teulada s’adhereixen al pla Edificant

0
930

Representants de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport s’han reunit amb els responsables dels ajuntaments de Bocairent, Guadassuar i Teulada per a determinar conjuntament en quins casos s’acolliran al pla Edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

En aquest sentit, en els tres casos s’ha manifestat l’adhesió al pla Edificant.

Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir del 2018, en el cas de Bocairent, s’ha acordat l’adequació i ampliació del CEIP Luís Vives. Pel que fa a Guadassuar, es durà a terme l’adequació i ampliació de l’IES Guadassuar i es valoraran altres actuacions al CEIP Balmes. Finalment, a Teulada es construirà un nou aulari al CEIP San Vicente Ferrer.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s’acolliran al pla Edificant i si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

El pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol•licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d’Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s’hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El vent evita que l'incendi forestal de Beneixama arribe a terme de Fontanars dels Alforins

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here