Bocairent impulsa la celebració del Dia dels museus amb activitats i obertura de portes

0
1689
Interior de les Coves de Colomer de Bocairent

Tots els recursos patrimonials de Bocairent tindran accés gratuït durant un cap de setmana que comptarà amb set propostes complementàries

Descobrir la cuina del Neolític, una degustació de productes típics a la cava de sant Blai o diferents visites guiades constitueixen algunes de les propostes llançades des de les àrees de Cultura i de Turisme de l’Ajuntament de Bocairent per a commemorar el Dia internacional dels museus durant el cap de setmana pròxim, 20 i 21 de maig. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Associació de festes de moros i cristians, de l’Associació fotogràfica local, del Grup paleontològic i de la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora.

En total, la celebració comportarà set accions entre les que destaca la nit de les coves del Colomer amb una exposició de fotografia nocturna que es podrà contemplar dissabte de 22.00 a 24.00 h. A l’endemà, Marta Landete presentarà a la plaça de bous el llibre ‘¿Cuánto sabes de la Comunidad Valenciana?’ que inclou una referència al recinte taurí valencià més antic. Així mateix, Manolo Granado oferirà un taller infantil de gravat i d’estampació dissabte de matí mentre que la parròquia guiarà sengles visites al seu museu.

Igualment, l’accés als cinc monuments visitables (covetes dels moros, dipòsit de neu, coves del Colomer, plaça de bous i monestir rupestre) i als sis museus de la localitat (arqueològic, de pintura Antonio Ferri, paleontològic, fester, parroquial i d’oficis i costums) serà gratuïta al llarg de tot el cap de setmana. Sens dubte, la celebració del Dia internacional dels museus “esdevé una circumstància perfecta per renovar l’interés pel nostre patrimoni”, segons apunten els regidors Xavier Molina i Noelia Vañó, per això “hem impulsat tota una sèrie d’iniciatives per a dissabte i diumenge per a motivar el veïnat a conèixer els nostres atractius al mateix temps que atraiem nous visitants”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  AFAB i José Llorca rebran els guardons dels primers Premis 9 d'Octubre de Bocairent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here