Bocairent convoca la tercera edició de les ajudes a la rehabilitació d’immobles del barri medieval

0
1450
Vista de Bocairent
Vista del nucli històric de Bocairent

El consistori destina 50.000 euros del pressupost municipal per a les subvencions de millora del parc de vivendes del nucli antic

Fins el 12 d’abril tenen les persones propietàries d’immobles del barri medieval de Bocairent per a sol·licitar les subvencions a la rehabilitació de cases convocades pel consistori mitjançant l’Àrea d’Espais públics i naturals. D’aquesta forma, l’Ajuntament obri la tercera edició del programa d’ajudes que pretén “incentivar la millora particular del parc de vivendes del nucli antic”, en paraules de l’alcalde, Josep-Vicent Ferre, arran de la publicació en el Butlletí oficial de la província d’aquest dilluns, 25 de març, de l’anunci de convocatòria.

Les subvencions poden arribar fins als 8.000 euros i suposen un 75% de la inversió realitzada en l’habitatge habitual per persones empadronades mentre que en el cas de segones residències la quantia cobreix el 50%. Els treballs hauran d’estar conclosos el 31 d’octubre per a procedir, posteriorment, a la justificació de l’ajuda concedida.

En total, l’Ajuntament compta enguany amb 66.000 euros per ajudar el veïnat a millorar les seues condicions de les seues llars. Així, als 50.000 euros destinats als immobles del barri medieval se sumen els 10.000 euros dedicats a completar les subvencions autonòmiques del Pla Renhata de reforma interior de vivendes i del Pla Renove de finestres a més de 6.000 euros previstos per a sufragar part del cost de tramitació de l’informe d’avaluació de l’edifici que configura la novetat en el pressupost del 2019. Igualment, a aquestes xifres cal afegir els 25.000 euros inclosos per a actuacions de conservació en habitatges del barri medieval i els 6.000 euros per a rehabilitar l’aljub del reg de les Solanetes inclòs en l’àmbit del bé d’interés cultural de primer ordre que constitueix el nucli antic de Bocairent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí