Bocairent celebra els actes previs de Sant Blai que obri el calendari de Moros i cristians

0
1366
Acte de presentació de càrrecs dels Moros i cristians de Bocairent

A partir del 3 de febrer Bocairent celebra les festes de Sant Blai que inicia la temporada de Moros i Cristians i ja s’han viscut els primers actes

Bocairent va transitar aquest cap de setmana passat l’estreta línia que separa el Nadal dels preparatius dels Moros i cristians que en honor a sant Blai se celebraran a partir del 3 de febrer. Així, aquest diumenge, 8 de gener, la localitat va obrir el calendari fester amb el dia dels homenatges que rendeix tribut a les nou capitanies així com als membres de les filaes que acompleixen 75 i 50 anys en actiu.

Després de la missa en acció de gràcies, el seguici es va moure fins el teatre Avenida on va tenir lloc l’acte. Este seguici estava integrat per la corporació municipal, la junta directiva de l’Associació de festes, les capitanies, els festers homenatjats i la presidència de les nou filaes acompanyats per la societat musical Vila de Bocairent

En primera instància, Daniel García Moragues va rebre el reconeixement com a autor del cartell dels Moros i cristians del 2017. Vicent Ramon Pascual obtenia el guardó com a millor artista local en el certamen nacional convocat per a elegir la imatge identificativa de les festes. La segona part de l’esdeveniment va comptar amb la representació del sainet fester ‘En busca de la banda perduda’ a càrrec del grup de teatre l’Arcà dirigida per José Vicente García Ferre. Prèviament, els autors del text, Jaume Martínez i Pablo Doménech, van ser distingits.

A continuació, la cita al teatre Avenida va homenatjar Sixto Belda Soler (Granaders), José M. Pastor Pérez (Suavos), Juan Marset Verdú (Marrocs) i Salvador Cantó Luna (Moros marins) per arribar-hi al mig segle com a festers en actiu mentre que Pepe Reig Belda (Contrabandistes) i Joaquín Sirera Belda (Mosqueters) obtenien la distinció pels seus 75 anys en les seues filaes. A més, l’ocasió va servir per a atorgar, pels seus mèrits en la funció de sergent major, la medalla de l’Associació de festes a Vicente Vañó Vañó com a soci d’honor.

Posteriorment, M. José Vañó Vañó (Espanyoletos), Miguel Cerdá Puerto (Granaders), Isabel Ferre Calbo (Contrabandistes), Andreu Vañó Sempere (Suavos), la filà d’Estudiants com a tal, Ester Tormo Belda (Moros vells), M. José Puig Silvestre (Marrocs), Lorena Auñón Gómez (Moros marins) i Amparo Silvestre Alcaraz (Mosqueters) pujaven a l’escenari com a màxims representants de les seues filaes en les festes del 2017. Finalment, la intervenció de Vicent Satorres Calabuig com a mantenidor i la interpretació de l’Himne a Bocairent van concloure la cita.

Un dinar de germanor va tancar la jornada inicial dels Moros i cristians que comptaran el cap de setmana pròxim amb una doble cita; així, dissabte 14 de gener a les 18.30 h tindrà lloc el 75 Concert de música festera a càrrec de l’Associació unió musical de Bocairent amb onze peces, quatre de les quals seran estrenes absolutes, mentre que a l’endemà diumenge a les 11.30 h arrancarà la desfilada de la Publicació que anunciarà que la població celebrarà els seus Moros i cristians.

Cal recordar també que els Moros i cristians de Bocairent són una de les cites destacades de l’hivern segons el prestigiós portal turístic d’internet Tripadvisor.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here