Bocairent baixa la taxa de recollida de fem un 30%

0
1127
Vista aèria de Bocairent.

L’estalvi familiar en el 2018 arriba quasi als deu euros amb la mesura presa pel ple municipal a proposta de l’equip de govern

Cada família de Bocairent estalviarà 9,42 euros en el rebut per la recollida del fem en el 2018. Així, els 31,37 euros abonats enguany passaran a ser-ne 21,95 euros gràcies a la rebaixa del 30% de la taxa aprovada per unanimitat el passat dijous, 30 de novembre, en el ple municipal a proposta de l’equip de govern socialista. És més, el descens progressiu de l’impost les darreres anualitats l’ha reduït més del 50% des del 2015 quan van ser-hi 44,81 euros “amb la qual cosa pretenem reduir l’impacte del creixement del pagament del tram de valorització fixat pel Consorci de residus”, segons destaca l’alcalde Josep-Vicent Ferre.

Aquesta davallada va unida, per contra, a altres mesures de millora impulsades en l’àmbit de la gestió de residus com són les recollides extra implantades aquest any les vesprades dels dissabtes i dels diumenges de juliol a octubre “per reduir les molèsties en les zones d’aportació de l’hostaleria en el centre urbà i per ampliar el nombre de serveis en el disseminat”, com apunta el regidor de l’Àrea d’Espais públics i naturals, José M. Beneyto.

Per una altra banda, la implantació del compostatge comunitari va encaminada “entre altres objectius, a abaixar el nombre de tones de fem generades a Bocairent per tal contribuir a contenir el cost del tractament”, segons Beneyto ja que “tenim calculat que gràcies a l’adequada classificació de 584,79 tones per part del veïnat per al seu reciclatge en el 2016, la taxa del Consorci va ser de 43,22 euros per unitat fiscal mentre que sense aquesta conscienciació el cost s’hauria disparat amb 19,03 euros més perquè quants més residus van a parar a l’abocador, major és el preu”. Per tot això, l’equip de govern socialista renova “el compromís per seguir treballant per una gestió dels residus més respectuosa amb el medi ambient i més econòmica per als habitants de Bocairent”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí