Bocairent liquida el pla d’ajust aprovat per al préstec del Pla Montoro

0
1570
Vista aèria de Bocairent.

El consistori destina 305.177,54 euros del superàvit del 2017 per a liquidar el Pla d’ajustament municipal vigent

El Ple de l’Ajuntament de Bocairent va aprovar aquest dijous, 31 de maig, destinar 305.177,54 euros del superàvit municipal del 2017 a cancel·lar de manera anticipada el préstec associat al conegut com ‘Pla Montoro’. D’aquesta forma, conclou l’amortització d’una operació de finançament per import de 719.790 euros vinculada al Pla de pagament a proveïdors subscrita pel consistori el 2012 en un moment en què, segons el govern municipal, la caiguda d’ingressos per la crisi econòmica i els impagaments de l’administració autonòmica van posar en perill greu les finances municipals.

Amb la decisió adoptada a proposta de l’equip de govern socialista, Bocairent redueix pràcticament a la meitat l’actual deute bancari municipal que queda en 323.000 euros en el cas de l’Ajuntament i en 16.000 euros en el de la residència de la 3a edat. D’aquesta manera, l’endeutament total suposa un 11,55% dels ingressos pressupostaris ordinaris quan el límit màxim establert per a les entitats locals és del 110%.

Paral·lelament, la cancel·lació anticipada del Pla Montoro suposa un estalvi de 32.680 euros corresponent a les quotes del segon semestre. Aquesta quantitat serà destinada a la instal·lació d’una caldera de biomassa a la residència de la 3a edat dins d’un projecte subvencionat per l’IVACE amb 18.188 euros arran del projecte presentat per l’Ajuntament de Bocairent l’any passat. Segons la memòria tècnica de la iniciativa, la nova instal·lació suposarà un estalvi econòmic anual de més de 14.000 euros que “a més d’afavorir l’economia del centre assistencial, suposa una aposta clara i decidida per una energia neta i renovable que en un futur pròxim volem extraure dels recursos naturals del nostre terme municipal”, en paraules del regidor de l’Àrea d’Espais públics i naturals, José M. Beneyto.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here