Bocairent acollira l’exposició ‘La transició a la democràcia (1974-1982)’ de la Universitat d’Alacant

0
6776
Miquel Grau
La mort de Miquel Grau, una de les imatges de la Transició

La localitat de Bocairent inaugurarà demà divendres 13 de novembre l’exposició ‘La transició a la democràcia (1974-1982)’ organitzada per la Universitat d’Alacant i que estarà oberta fins el dia 22 de novembre a la sala Joan de Joanes. La inauguració, que tindrà lloc a les 20h, comptarà amb l’alcalde de Bocairent Josep-Vicent Ferre, la Vice-rectora d’extensió universitària de la UA, Josefina Bueno, i amb el comissari de l’exposició Josep Bevià. La mostra està organitzada per commemorar el 30é aniversari de les primeres eleccions democràtiques locals.

Des de la regidoria de Cultura s’ha informat que l’exposició s’a completat amb material propi aportat per persones de la població sobre els comicis a Bocairent de l’any 1979. A més a més Josep Villarubia, president del Centre d’Estudis Locals i regidor d’àrea, aportarà un balanç de la legislatura inicial. Així, segons s’explica des del consistori, la proposta «oferix un resum de com va ser aquest període a la província d’Alacant mitjançant fotografies, cartells, adhesius, retalls de premsa i tot tipus de documents que formen part del fons de l’Arxiu de la Democràcia de l’entitat acadèmica».

La regidora de Cultura, Noèlia Vanyó, afirma que «es tracta de reivindicar un moment fonamental de la nostra història recent que va permetre que els nostres ajuntaments tornaren a estar regits per gent elegida democràticament». A més, per a la responsable municipal «és una forma d’homenatjar tots els nostres antecessors en la corporació municipal i especialment aquells pioners que posaren en marxa el govern més pròxim als ciutadans».

L’horari d’obertura de l’exposició serà els dies feiners de 19 a 21h i els diumenges i festius de 12 a 14h i de 19 a 21h.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here