La Biblioteca de Carcaixent celebra el seu 70 aniversari


0
796
Actual edifici de la biblioteca de Carcaixent

Un conte musical al voltant de l’Odissea d’Ulisses centrarà l’acte de celebració de l’aniversari de la institució

Este divendres el Teatre Don Enrique acollirà l’acte central de la celebració del 70 aniversari de la Biblioteca Municipal amb L’Odissea, el viatge de Ningú, un conte musical, literari i plàstic que reinterpreta la clàssica obra d’Homer. La veu narradora d’Amàlia Garrigós junt a la de Gisela Renes i Elies Monxolí -autor de l’obra– recrearan el viatge iniciàtic d’Ulisses amb l’acompanyament del propi Monxolí al piano, Nacho Mañó (Presuntos Implicados) a la guitarra i baix i Roger Alemany a la viola.

L’Odissea el Viatge de Ningú és un obra-llibre del músic Elies Monxolí amb la que realitza una aproximació particular de l’obra del poeta Homer, que ens permet fer el viatge iniciàtic d’Ulisses —que haurà d’aprendre a dir-se Ningú— a través de les seues aventures amb Polifem, Circe, a l’Hades, amb Calipso, Nausica o Penèlope, històries que ja formen part de la nostra memòria col·lectiva.

L’acte del divendres és una de les diverses activitats que formen part de la programació especial que està organitzant la biblioteca municipal de Carcaixent per a celebrar el seu 70 aniversari. La biblioteca va ser creada el 14 d’abril de 1948 per orde ministerial, i va ser inaugurada oficialment el 26 de juny de l’any següent. Va iniciar el seu servei a la ciutadania en una sala de l’antic convent de Sant Francesc, hui inexistent. Després va tindre diverses seus: al nou edifici bastit a l’avinguda de Joan XXIII a partir de 1971, al 2n pis de l’edifici Morante de la Plaça Major com a seu provisional, i, des de 2001, a la darrera biblioteca del carrer de Jaume I.

La regidora de cultura de l’Ajuntament de Carcaixent, Desirée Palma, ha volgut destacar el paper de la biblioteca municipal com difusor i promotor de la cultura, no solament pel foment de la lectura i l’estima als llibres, «eixos vertebradors del seu treball diari», sinó per «l’inesgotable catàleg de propostes culturals que han acollit les seues instal·lacions com exposicions, cinefòrums, jornades diverses o contacontes, entre moltes més i de les quals segur que tots i totes guardem algun record o moment especial». Per este motiu la regidora ha animat a sumar-se a la celebració de l’aniversari de la biblioteca el divendres i a la resta de propostes que ja s’estan preparant.

L’entrada a l’acte és lliure fins completar l’aforament. Les invitacions es poden recollir a la Biblioteca Municipal o a l’entrada del teatre a partir de les 21:30 hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here