Benitatxell signa un conveni amb el Col·lectiu Mirades per a rescatar la història local i comarcal amb un documental

0
2993
Benitatxell
Un dels moments de la signatura.

El consistori ha signat un conveni de col·laboració amb el Col·lectiu Mirades per a la producció del documental ‘Venim de lluny’, amb el qual col·laborarà amb una aportació de 4.000 euros.

El Poble Nou de Benitatxell va ser l’últim poble de la Marina Alta en fundar-se. La carta de poblament data del 1698, fa només 323 anys. Però la seua història ve de molt abans ꟷes remunta a l’Edat Mitjana, amb les alqueries musulmanesꟷ, i posar-la a l’abast de tota la població és una de les aspiracions de l’Ajuntament, segons han anunciat fonts municipals.

En la signatura han estat presents l’alcalde, Miguel Ángel García; el regidor de Cultura i Patrimoni, Víctor Bisquert; els impulsors del documental, Josete Gayà i Pau Soler; i el tècnic de Cultura, Quico Llobell.

«A la Marina Alta som indígenes, fenicis, grecs, ibers, romans, germànics, africans, castellans, catalans, mallorquins i valencians. ‘Venim de lluny’ farà un breu recorregut al llarg de la llunyana història comarcal passant per les diferents cultures i civilitzacions que han deixat la seua petjada en el que som avui. Perquè és important saber d’on venim per a saber cap a on anem», assenyalen les mateixes fonts.

A banda de la creació d’un documental amb una òptica més comarcal, el Col·lectiu Mirades ha anunciat que també produirà un curt d’uns 5 minuts sobre la història concreta del Poble Nou de Benitatxell, i està previst fer una preestrena en el municipi. A més, també es lliuraran 20 exemplars de DVD del documental a l’ajuntament.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here