Benissa sol·licita al Ministeri bonificacions per als productors de raïm de taula afectats pels danys dels conills

0
1360
Vinya de Benissa.

El ple de l’ajuntament de Benissa, a proposta del Consell Agrari Local, va acordar dimarts passat i per unanimitat, sol·licitar al Ministeri la inclusió del terme municipal en l’àmbit territorial afectat per la reducció de l’índex de rendiment net aplicable en l’activitat de raïm de taula, com a conseqüència de l’actuació dels conills silvestres sobre aquest cultiu i també a causa de la sequera.

Per tot això, l’Ajuntament ha acordat sol·licitar al Ministeri d’Hisenda reduir el tipus impositiu, que en 2018 es faça una reducció del rendiment que ajude el productor de raïm de taula. El tipus impositiu grava actualment un 27% sobre la producció, i el que es demana és que s’aplique un tipus del 22% en les zones agrícoles de raïm situades en el terme de Benissa, segons informen fonts municipals.

El regidor d’Agricultura, Domènec Miralles, indica que “són ja bastants casos on els agricultors treballen molta extensió de terra que al final no genera tanta producció a causa de l’acció dels conills i de la sequera, per la qual cosa estimem molt convenient atendre al Consell Agrari de Benissa i sol·licitar aquestes bonificacions”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here