Benissa presenta el Pla d’inversions 2017 amb propostes infraestructurals i socials

0
669
Un dels moments de la roda de premsa.

El regidor d’Hisenda, Fernando López Corsi; el alcalde de Benissa, Abel Cardona; el portaveu de l’equip de govern, Manuel Juan; i el regidor de Creama i Obres, Xavier Tro; entre altres àrees hi han presentat el Pla d’Inversions 2017 que duran endavant en les pròximes setmanes. Entre les principals propostes destaquen propostes de caràcter social i diverses infraestructures, pensades per millorar la qualitat de vida de les persones de Benissa.

Manuel Juan va iniciar l’acte de presentació recordant el principal problema que ha sorgit al nou equip de govern, que va ser la baixada de l’IBI realitzada després de la promesa electoral de Juan Bautista Roselló al 2015, amb més de 800.000 € que l’Ajuntament ha deixat d’ingressar. “La partida per a realitzar inversions es quedava a zero després de la rebaixa de l’IBI, però ja vàrem avançar que faríem l’esforç per a generar diverses inversions necessàries per a Benissa”, va manifestar Juan.

El també regidor d’Urbanisme, Cultura o Acció Social va explicar que les xifres d’aquestes inversions es corresponen amb les quantitats de les inversions financerament sostenibles i del Fons de Cooperació autonòmic, “que en el cas de la província d’Alacant malauradament la Diputació d’Alacant no ha volgut col·laborar, amb el qual ens hem quedat al 50% a l’hora de rebre eixes quantitats”.

Per la seua part, Fernando López Corsi va enumerar les propostes del pla global d’inversions, d’una quantia de 564.500 €. “Hui és un dia de satisfacció per l’Ajuntament, per l’equip de govern i pel poble de Benissa perquè aquestes propostes es faran realitat en unes setmanes o al llarg dels pròxims mesos”.

Pla d’Ocupació

Xavi Tro va explicar que dins les necessitats actuals de creació d’ocupació, cal recordar que “a Benissa tenim unes 700 persones parades, entre homes i dones”. Per eixa raó “hem volgut crear un pla d’ocupació que ajude als sectors més desafavorits, que són les persones joves i les majors de 50 anys, qui tenen més dificultats en incorporar-se o trobar de nou un lloc de treball”

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Benissa exporta les seues bones pràctiques en gestió turística a Equador

El regidor, responsable de l’àrea de Serveis, va afegir que “seran per a cobrir llocs específics a l’Ajuntament i tindran una durada de 3 a 6 mesos. Benissa no ha tingut mai un pla d’ocupació i era una demanda que portàvem tots els partits que ara estem a l’equip de govern”.

L’equip de govern va voler recalcar que s’han realitzat diverses reunions de l’oposició, el PP i el regidor Isidor Mollá, i “volem transmetre que d’estes propostes que hui estan ja materialitzades i estan dotades econòmicament n’hi ha propostes en les quals estem d’acord tots els grups i han eixit després d’eixes hores de treball conjunt, el que ve a dir que aquest govern escolta i té una bona predisposició per dur endavant un pla d’inversions realista i que arreplega diverses propostes vistes a la proposta dels pressupostos participatius com la gatera o l’electrificació del pou de Benimallunt, entre d’altres”, assenyalà Fernando López Corsi, agregant que “en eixa línia de col·laboració volem dir de nou que cal aprovar els pressupostos d’enguany perquè aquest pla d’inversions s’executarà sense tenir els pressupostos aprovats, i hui tenim una nova oportunitat perquè donem tots i totes un impuls als pressupostos a una comissió informativa, i volem demanar als grups de l’oposició un poc d’enteniment, hem tingut moltes converses, hi han hagut consensos, i ara també esperem un exercici de responsabilitat per part de l’oposició per aprovar aquests pressupostos”

En la mateixa línia de declaracions, Abel Cardona va destacar que “el fet d’aprovar els pressupostos de 2017, a banda del pla d’inversions que presentem hui, també suposa altres coses que són importants. Dins del pressupost de 2017 també comporta dur avant l’oferta d’ocupació pública del mateix ajuntament. Hui en dia tenim una situació de certa precarietat laboral dins del nostre Ajuntament perquè tenim nombrosos casos de gent que està treballant de forma interina i el compromís d’aquest equip de govern és regular eixes situacions que no són massa normals a un ajuntament i està acció ve supeditada a l’aprovació dels pressupostos de 2017. És una cosa que també s’ha demanat per part de l’oposició, coincidim tots en eixa reivindicació, amb una trentena de treballadors pendents”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Benissa acoge un curso de formación abierto a la ciudadanía dentro del programa Xarxa Salut

Esta aprovació també suposaria aprovar els pressupostos de la mercantil pública, Benissa Impuls, on també es plantegen una sèrie d’inversions importants, com un nou camió per a la recollida de RSU. “Actualment la flota està molt envellida, el que suposen avaries contínues. Açò ve condicionat amb l’aprovació o no d’aquests pressupostos”, va recordar l’alcalde.

Serà la tercera vegada que l’equip de govern presenta els pressupostos per a aprovar-los, i buscar el recolzament del PP i d’Isidor Mollá. “Podem funcionar de forma prorrogada? Sí”, va comentar Cardona,”però ens condiciona molt, volem demanar eixe exercici de responsabilitat per part de l’oposició i que ens donen l’oportunitat de treballar amb uns pressupostos propis i a partir d’ací tindre més marge de maniobra”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here