Benissa presenta la Guia de Recursos i la Xarxa d’Espais Segurs per oferir confiança a les possibles víctimes de violència de Gènere

0
1028
Un dels moments de la presentació.

L’ajuntament de Benissa va presentar la nova guia de recursos -per a prevenir o informar en casos de violència de gènere- i la Xarxa Municipal d’Espais Segurs, conformada per tots els edificis públics.

La presentació va ser a càrrec de Paula Sánchez de Pazos, com a personal del Departament d’Igualtat; i María José Sánchez i Noraila Ripoll en representació del Centre de Dona, organisme que ha col·laborat en la creació dels recursos. Editades en diversos idiomes, des de valencià, castellà, àrab, anglés, romanés o alemany, la creació de la guia de recursos atén a la responsabilitat dels poders públics per treballar en la igualtat real, sensibilitzar a la ciutadania i oferir un missatge de confiança a les possibles víctimes, donant a conéixer els recursos de manera accessible.

Per altra part, la Xarxa d’Espais Segurs a Benissa naix baix la premissa de què qualsevol institució pública ha de ser un espai lliure de violència de gènere, on es mostre el rebuig i es reforce el compromís amb les víctimes. Des dels centres educatius fins als departaments públics, l’Ajuntament, els centres esportius o el centre de salut, tots els edificis públics del poble conformen aquesta xarxa d’Espais Segurs, on el personal municipal que treballa en atenció al públic ja ha rebut formació en el procediment a seguir en el cas que es done una situació de violència de gènere.

Belén Ivars, responsable d’Igualtat de l’Ajuntament, manifesta la seua “satisfacció” per aquests nous recursos. “Volem mostrar aquestes noves ferramentes que hem creat, sempre dins de les nostres possibilitats i competències, agraint a tots els departaments que s’han implicat, com la Policia Local, Serveis Socials o el Centre de Dona, entitat amb la qual ens hem coordinat per generar aquests recursos”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí