Benissa ja compta amb zona coworking per a donar suport a persones emprenedores i Start-ups

0
381
Zona coworking.

Després del llançament d’una campanya per a incentivar el lloguer dels vuit llocs lliures que ofereix el Mercat Municipal, li arriba el torn ara a la zona coworking situada en el Centre d’Excel·lència que ja compta amb l’aprovació en ple a la proposta del reglament i les normes d’ús, accés i convivència –prèvia a una exposició pública de 30 dies-.

L’espai coworking de Benissa està situat en la segona planta del citat Centre d’Excel·lència, a una sala de 111 m2 i està equipat per a albergar a 20 llocs de treball. L’objectiu d’aquesta zona coworking (en valencià co-treball, treball cooperatiu o treball en cooperació) és oferir una forma de treball que permet a professionals independents, gent emprenedora i pimes de diferents sectors, compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per a desenvolupar els seus projectes professionals de manera independent, alhora que fomenten projectes conjunts.

Normalment els centres de treball cooperatiu solen estar destinats principalment a professionals d’Internet, disseny gràfic, programació, escriptors i escriptores o periodistes freelance, entre altres ocupacions, si bé és la pròpia necessitat de la persona que desitja iniciar un negoci o treball la que marca la idoneïtat de fer ús d’algun d’aquests 20 espais que ara s’ofereixen des de l’Àrea de Comerç i Creama Benissa.

Aquesta zona de co-treball entrarà en funcionament a partir del termini d’exposició pública i després de les sol·licituds que reba. Per a les persones interessades a ampliar informació, cal personar-se en el Creama de Benissa, en la c/ Escoto, 72, o telefonant al 96 573 21 00, on s’informarà sobre totes les qüestions d’interés per a optar a l’ús d’aquests espais cooperatius.

L’objectiu també se centra, segons apunten fonts municipals, en donar el màxim suport a les anomenades Start-ups, a través de persones emprenedores amb una idea empresarial en fase inicial i treballant en la maduració d’un projecte encaminat a la constitució d’una empresa.

La zona de Coworking ofereix l’espai d’oficina compartida, la cessió temporal d’espais de treball (espais coworkers) distribuïts en cinc illes per a quatre coworkers cadascuna. Cada coworker disposa de taula, cadira de treball i un armari taquilla tancat amb clau. Les futures persones usuàries comptaran a la seua disposició amb una sala de reunions amb pantalla de projecció i pissarra, una zona office / coffe work i de descans exterior, una altra sala d’esdeveniments i presentacions, un espai d’autoformació, amb pantalla de projecció, projector i pissarra i una aula d’informàtica dotada amb 15 ordinadors, amb pantalla de projecció, projector i pissarra.

Altres serveis complementaris és el subministrament d’aigua i llum, la connexió a Internet ADSL i Wi-Fi, el servei de neteja d’espais comuns i la climatització fred i calor. A més, l’ajuntament de Benissa, a través d’AFIC CREAMA-Benissa presta serveis de suport i assessorament de l’Àrea de Promoció Econòmica i Emprenedors de CREAMA, amb assessorament especialitzat en aspectes financers, ajudes i subvencions específiques per a empreses i/o persones emprenedores, estudis econòmic financers, anàlisis de viabilitat dels plans d’empresa o suport en la definició del pla estratègic.

En paraules de Carol Ivars, regidora de Comerç, “busquem que persones amb diferents projectes o activitat puguen convergir i aportar-se valor mútuament”, sense oblidar “el benefici de separar la vida laboral i personal, aportant una estabilitat d horaris i el suport professional”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here