Benissa demanarà una subvenció per a redactar un pla de mobilitat que connecte el nucli urbà i la zona de platges

0
117

L’ajuntament de Benissa vol dur endavant la redacció d’un pla de mobilitat i licitar-ho en 2018 al considerar que una de les necessitats concretes que arrossega el municipi en els últims anys i que l’equip de Govern ve detectant és la mobilitat de les persones. Per a tal objectiu es pensa a fer valdre una subvenció que permeta sufragar les despeses de la redacció d’aquest, per part d’una empresa especialitzada.

Una subvenció que podrà obtenir-se del Programa Operatiu FEDER amb un Pla d’ajudes a projectes locals de Cultura, Turisme i Mobilitat, permetent als ajuntaments optar a ajudes procedents de la Unió Europea destinats al desenvolupament regional. La informació la va recavar fa uns dies Manuel Juan, regidor d’Urbanisme, qui es va personar a una reunió mantinguda a Alacant amb altres responsables d’ajuntaments de la província, on va poder conèixer els aspectes tècnics d’aquells projectes que desitgen optar a les ajudes procedents d’aquests fons europeus, amb una quantia de 47 milions d’euros.

Un dels moments de la reunió.

El director general d’Administració Local, Toni Such, i el director territorial de Presidència, Esteban Murillo, van traslladar als assistents de l’Ajuntament, aquells aspectes fonamentals perquè consistoris com el de Benissa opten a aquests tipus de projectes, cofinançats, una alternativa viable per a desenvolupar projectes en el municipi sense comptar amb la problemàtica que suposa, en l’actualitat, la limitació d’inversions imposada pel Ministeri d’Economia.

Manuel Juan destaca que “tenim moltes possibilitats d’aconseguir aquestes ajudes per a licitar la redacció del nou Pla de Mobilitat, un pla que ajude a solucionar necessitats molt concretes com el problema de la connexió entre el nucli urbà de Benissa i la zona costanera i de platges mitjançant transport col·lectiu o altres opcions, estudiar nous carrils bici o eliminar barreres arquitectòniques per a persones amb necessitats especials de mobilitat”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here