Benissa debat al plenari la situació de les infraestructures del Parc Dolors Piera

0
850
Actual situació del parc.

El ple de la corporació celebrat aquest dimarts, 25 de juliol, va debatre, entre altres assumptes els diferents punts de vista en relació amb les actuacions realitzades en el parc Dolors Piera, la font pública i els tendals, varis d’ells inutilitzables després del temporal esdevingut a inicis d’any.

A preguntes d’Arturo Poquet, portaveu del PP, Xavi Tro, regidor d’Obres i de Cicle Hídric va assenyalar que les dues actuacions poden qualificar-se com «dos errors», passant a donar comptes de l’estat de la font situada en la plaça, instal·lació que va deixar d’entrar en servei al mes i mitjà d’instal·lar-se per la sequera d’aquells moments, i que també va rebre innombrables queixes de pares i mares de xiquets.

La font s’ha tapat per indicació expressa tant del tècnic de Cicle Hídric com per part de l’aparellador municipal, atenent a criteris com la seua deficient ubicació, on s’arreplega les fulles i fruits que perden diàriament els dos ficus monumentals durant tot l’any, havent-se de netejar contínuament, i amb problemàtiques per a ajustar de nou la tapa de la font.

A més, la font està en l’únic lloc per on passen camions per a accedir al parc, tant els de Benissa Impuls per a realitzar la neteja habitual com dels camions que porten el muntatge de les actuacions musicals en les festes o altres elements per a les festes, amb la conseqüent deterioració de l’estructura i de les platines, que suposen un perill per posibles talls i seguretat en general per als usuaris del parc. La font també pot ser un focus de legionelosis.

Malgrat el seu cobriment, s’han guardat les bombes i els injectors per a estudi posterior, amb la finalitat de ser reutilitzats en un futur. Tot açò, va recordar Xavi Tro, per a una font que en el seu moment va costar prop de 25.000 €, i que «cada vegada que es desmuntava no quedava bé, i no és la nostra intenció eliminar les accions que va realitzar el PP, hi ha coses que estan molt bé i ací seguiran, però la font i els tendals no són el cas».

Sobre els tendals, Tro va anunciar que segueixen a l’espera de saber si hi haurà ajudes per a arreglar-lo per part de la Diputació d’Alacant (la quantia ascendeix a 28.532 €), i després d’açò es realitzarà una valoració, malgrat que l’Enginyer de l’Obra i la pròpia empresa instal·ladora es «culpen entre si després dels desperfectes ocasionats pel temporal».

Finalment, el regidor va explicar que no era veritat que s’haguera de lamentar la falta d’aqueixos tendals durant el dia de les Anyades, doncs «es lleven sempre abans d’aqueix dia, per les mascletades» i que tampoc entén que hagueren queixes per falta d’ombra en el recent sopar celebrat per l’AECC, «ja que era un sopar, i crec que el sol no molestaria molt» en aqueix horari.

El cost dels tendals va ser de 60.495 € i llevar-los i posar-los cada vegada en festes suposa un cost de 3.900 €. El cost de les obres que es van realitzar en el seu moment en la Glorieta i Parc Dolors Piera va ser de 198.565 € (excepte els tendals).

Altres punts de l’ordre del dia

En el transcurs de la mateixa sessió plenària, també es va parlar de la voluntat de l’equip de govern d’aplicar la moció aprovada d’evitar, en la mesura del possible, l’aparició i ús de la imatge de polítics de la corporació en aquelles notícies que la seua presència no fóra imprescindible, donant d’aquesta manera protagonisme a la notícia per sobre de les persones públiques que la generen.

En aquesta mateixa sessió va ser aprovat un nou pla de cremes municipals que a petició dels agricultors del municipi, s’ajusta en alguns aspectes a criteris més racionals d’ús. D’aquesta manera, el pla passarà a tramitar permisos anuals i afegirà la possibilitat de realitzar-se també en diumenge, entre altres aspectes.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí