Benissa avança en la reorganització de l’Ajuntament amb noves accions

0
1013

Un dels principals objectius marcats per l’equip de govern és reorganitzar les estructures funcionals de l’Ajuntament, una vegada detectades moltes necessitats després de 18 anys d’etapa popular, finalitzada amb la renúncia de Juan Bautista Roselló com alcalde.

L’aprovació de la RPT (Relació de Llocs de treball) permetrà actualitzar la situació laboral de la plantilla. De la mateixa manera, la seua aprovació també normalitzarà les retribucions econòmiques, igualant la descompensació econòmica patida en diversos departaments a l’Ajuntament.

Ajuntament Benissa.

A més de la RPT, s’ha dut a terme una multitud de reunions amb les persones que treballen en l’Ajuntament, amb la finalitat de conéixer de primera mà les seues necessitats reals. Aquesta ordenació interna es fa també necessària en casos com el de Benissa Impuls, empresa pública municipal que ha patit una evident deterioració en l’organització de les seues estructures laborals durant els últims anys, un fet incomprensible donat el valor que representen les tasques i treballs que exerceixen les persones de Benissa Impuls.

Una vegada coneguda la situació que travessa Benissa Impuls, s’ha plantejat per part de l’Ajuntament la realització d’una Assemblea General amb tot l’equip humà de la societat. L’objectiu d’aquesta Assemblea és que el procés per a regular les condicions laborals d’aquesta mercantil es decidisca entre totes les persones que allí treballen, i que participen el nombre més gran possible de treballadors. Una Assemblea que se celebrarà durant el pròxim mes de setembre.

Cal assenyalar, arribat aquest punt, que la reunió, merament informativa, es realitzarà amb la convocatòria a la totalitat de treballadors de la societat. En aquest cas la convocatòria s’ha decidit sobre la totalitat dels empleats i no amb el comité d’empresa, en entendre el caràcter de l’acció i la voluntat d’aquest equip de govern d’obrir la participació de totes les parts implicades. Per suposat, des de l’Ajuntament queda clar que el sindicat UGT i CCOO són qui representen socialment al comité d’empresa.

En converses mantingudes amb el sindicat UGT se’ls ha explicat que la intenció és dur a terme una proposta feta amb transparència i sempre regulada, creant una taula de treball per a tenir la informació necessària amb la qual aconseguir una actualització i una regulació del treball que permeta augmentar l’efectivitat i unes millors relacions professionals a Benissa Impuls. Des d’UGT indiquen que són l’única part representativa de la mercantil, i en aquest sentit des de l’Ajuntament li demanen que cal no confondre que una cosa és la part negociadora, que sempre serà el Comité d’empresa, i una altra la part informativa, necessària per a l’Ajuntament.

Pagament retribucions

Igualment, l’aprovació de la RPT permetrà posar punt final al problema derivat del pagament de retribucions per productivitat als membres de la Policia Local, pagament clarament alegal que està produint contínues objeccions d’irregularitat per part dels tècnics municipals, en entendre que es produeix un pagament per un concepte que no correspon, menys encara en produir-se de manera periòdica.

Des de l’Ajuntament es desitja avançar en les negociacions per a normalitzar una situació que es va generar fa anys en concedir productivitats al Departament de la Policia Local com a solució a una sentència judicial en la qual s’indicava que aquests departaments estaven infrapagats.

Va ser un moment en el qual l’actual equip de Govern creu que haguera sigut adequat realitzar ja la RPT, enfront de la decisió del PP de decidir que la pujada de sou fora amb productivitats, un concepte que no concorda posat que la normalitat és que s’execute de forma extraordinària i no d’una manera bimensual. Aquest fet suposa que els serveis econòmics de l’Ajuntament i la Secretaria General realitzen informes negatius cada vegada que es realitza aquest pagament de productivitats, realitzant una objecció. Quan des d’Intervenció observen aquest tipus de pagaments irregulars realitzen un informe negatiu. Aqueixes objeccions s’eleven al Síndic de Comptes i generen conseqüències per a l’Ajuntament, constant que l’Ajuntament realitza pagaments irregulars.

En aquest mateix sentit, es pretén donar solució a aquesta situació amb l’aprovació de la citada RPT en un procés a iniciar a una assemblea general a realitzar el 7 de setembre, permetent que aquesta millora i regulació integral dels llocs de treball siga una realitat en l’últim trimestre de l’any.

Nou Manual de Productivitats

Paral·lelament al procés de RPT, l’equip de govern està treballant en l’elaboració d’un manual de productivitats per a aprovar-se a partir d’octubre, regulant a tota la plantilla en aquest concepte, assegurant que no es repetisquen casos d’alegalitats ni afegitons irregulars abans situacions laborals de l’Ajuntament, amb la intenció de què tota la plantilla tinga accés i possibilitats de rebre aquest concepte, sempre treballant a partir de la consecució d’objectius fixats en cada departament.

Aquest procés que ara inicia l’Ajuntament és fonamental per a escometre futurs processos de modernització i d’optimització de serveis, si bé resulta sorprenent que una corporació com Benissa mantinga, en 2017, una estructura laboral repleta de pegats i greuges comparatius.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí