Benissa avança accions per protegir el Pont del Quisi

0
612
Pont del Quisi.

L’ajuntament de Benissa, amb el suport de tots els seus grups polítics, tant de l’equip de govern com l’oposició, avancen la seua intenció de protegir l’actual Pont del Quisi, mitjançant la seua declaració com a Bé de Rellevància Local (BRL) a través d’un ple extraordinari a celebrar en els pròxims dies.

Aquest fet arriba un dia després de l’anunci de Carlos Domingo, director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, on presentava un projecte per substituir l’actual pont per un nou que respectara la tipologia, materials i imatge d’aquesta infraestructura centenària.

Des de l’Ajuntament ja s’ha sol·licitat informació del projecte per poder obrir altres opcions que permeten protegir l’actual Pont del Quisi. Des de la Conselleria explicaren que l’actual pont no suportarà el pas de les noves màquines de propulsió dual (dièsel i elèctrica), motiu pel qual presentaren la solució de desmuntar l’existent i crear una rèplica.

L’equip de govern ja va començar a treballar ahir en distintes accions per protegir el Pont del Quisi, i 24 hores després avancen la intenció d’aconseguir la seua designació com a BRL, a més d’altres gestions de caràcter polític. Per la seua part, el PP local també ha presentat una moció relacionada amb aquest tema.

Des de l’executiu de Benissa es vol transmetre màxim respecte pel plantejament tècnic exposat per part de la Direcció d’Obres Públiques. “La intenció actual és posar en valor el patrimoni local i tractar de protegir-lo, esgotant, de ser necessari, totes les propostes tècniques possibles que permeten salvaguardar una infraestructura tan emblemàtica com el Pont del Quisi”, asseguren fonts municipals.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here