Benissa adequarà el futur Museu d’Història amb una ajuda de Fons Europeus de 135.000 euros

0
905
Futur Museu d'Història.

L’ajuntament de Benissa ha rebut la notificació de la resolució provisional per la qual es concedeix una ajuda de 135.000 euros destinada a l’adequació de l’antiga Sala del Consell com a centre d’interpretació i Museu d’Història de la ciutat.

L’ajuda ha estat sol·licitada dins de l’apartat d’ajudes per a “projectes locals d’actuació per a la protecció, conservació o recuperació sobre bens del patrimoni cultural valencià i la seua posada en valor, susceptibles de cofinançament pel Programa operatiu FEDER de la Comunitat 2014-2020”.

Aquestes obres de condicionament ja s’estan realitzant en l’actualitat i en aquest moment tenen per objecte la instal·lació d’un ascensor per a fer accessible l’edifici a qualsevol persona amb diversitat funcional. En tractar-se d’un edifici declarat Bé d’Interès Cultural –el primer BIC amb què va tindre Benissa-, les obres adquireixen una major complexitat, ja que, amb anterioritat a la realització de les obres cal demanar autorització a la Direcció general de Patrimoni Cultural Valencià per a la seua execució.

A més, Benissa també ha rebut una important ajuda per a tractar d’avançar un altre BIC, concretament la Casa-Torre del Tros de les Calcides, que rebrà unes ajudes amb les quals s’adequarà funcionalment aquesta obra per a poder obrir al públic aquest Bé d’interès Cultural situat en la zona costanera de Benissa. La subvenció concedida per a aquest edifici és de 89.359 €.

Amb aquestes actuacions, l’Ajuntament i concretament la Regidoria de Documentació i Espais Culturals marca la línia a seguir en matèria de recuperació, conservació i promoció d’edificis històrics per a usos públics, cosa que ofereix una alternativa de qualitat diferenciada al turisme de platja.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here