Benigànim viu una atípica festa de la Beata Inés amb els carrers buits

0
3808
La tradicional missa de campanya no s'ha pogut celebrar.

L’Ajuntament també anuncia vigilància especial per tal d’evitar reunions que puguen vulnerar la normativa autonòmica anticovid

Benigànim viu aquest 21 de gener, dia de la Beata Inés, amb els carrers buits quan aquesta jornada sol ser multitudinària, amb milers de visitants ben abrigats en ple hivern. La pandèmia de Covid-19 i la consegüent emergència sanitària, ha fet que s’hagen anul·lat les seues principals cites com són la foguera que se celebra la nit del 20, la missa de campanya i la processó en la que es representen els tradicionals miracles.

Les úniques celebracions en honor a la beata son es misses que tenen lloc al monestir de les Agustines Descalces a les 7, a les 9 i a les 11.30 hores presidides pel rector de la localitat Antonio Martínez.

L’església del monestir estarà oberta a un terç de la seua capacitat, seguint les restriccions d’aforament i per això només cabran 56 persones “molt poquetes en comparació d’altres anys”.

Per la seua banda l’Ajuntament de Bengiànim ha demanat als veïns que no facen els tradicionals esmorzars i reunions d’amics i familiars, recordant que les reunions estan establertes a un màxim de 6 persones de 2 nuclis familiars, segons la normativa anticovid de la Generalitat.

Per tal de complir aquesta normativa el consistori ha advertit que hi ha controls per a assegurar el compliment de les normes sanitàries per part de la Policia Local i Autonòmica i la Guàrdia Civil. També hi ha vigilància aèrea recorrent el terme municipal, per tal de controlar les reunions a casetes i xalets.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí