Benigànim suspén les Festes Patronals i de Moros i Cristians per la pandèmia del coronavirus

0
3940
Ian Martínez i Lia Martínez, president i reina de les Festes 2020 de Benigànim

S’haurà de determinar per als pròxims anys la reorganització de la festa ja que els encarregats d’organitzar la festa cada any són la quinta que fa 18 anys

L’Ajuntament de Benigànim ha anunciat la suspensió de les Festes Patronals i de Moros i Cristians que havien de celebrar-se del 21 al 25 d’agost, així com tots els actes previs, degut a la pandèmia del coronavirus.

La decisió ha estat consensuada entre l’Ajuntament de Benigànim, la Junta Central de Moros i Cristians i els Festers del crist 2020 i s’ha fet per precaució, «de cara a no contribuir a un repunt de contagis». Recorden així que «un dels principals components que tenen els actes festius són les aglomeracions de moltíssimes persones. I això és un dels pitjors enemics per a combatre el virus».

En l’acord que han pres les tres bandes també s’assenyala que es mantenen els càrrecs festers del 2020 per a l’any 2021, i que la Filà Bandolers serà la capitania de les festes de 2021. Aquest traslladament també suposa que s’haura de «consensuar els protocols a seguir els pròxims anys», ja que els Festers del Crist de Benigànim de cada any és la quinta que compleix 18 anys i ara s’haurà de revisar aquesta tradició.

D’una altra banda l’ajuntament també ha anunciat que es manté el dilluns 24 d’agost, Dia del Crist, com a festiu local.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí