Benigànim se suma un projecte Erasmus+ per a impulsar l’esport segur durant la pandèmia de Covid

0
680
Imatge de la reunió dels responsables de Benigànim en el projecte.

El projecte ‘Restart Sport Engine in EU’ començarà al gener de 2021 i involucrarà a més de 800 persones participants i formarà a 25 entrenadors

La pandèmia del Covid-19 ha provocat un declivi en la pràctica esportiva i la suspensió de nombroses competicions esportives locals. En aquest escenari, l’Ajuntament de Benigànim ha buscat fòrmules innovadores per a tornar a impulsar l’esport d’una forma segura. Així, el consistori s’ha sumat a un nou projecte europeu Erasmus+ que busca revitalitzar el moviment esportiu a Europa, i ha participat en la primera reunió del projecte al costat dels seus altres socis europeus.

El projecte Erasmus+ esport ‘Restart Sport Engine in EU’ comença al gener de 2021 i persegueix impulsar pràctiques esportives segures a nivell local i europeu. Per a això, durant un any es dissenyaran entrenaments innovadors i celebraran activitats esportives segures col·laborant amb diferents associacions i clubs esportius. Posteriorment es compartiran els resultats i conclusions a través d’en una una web didàctica, fullets informatius i una pel·lícula documental del projecte. D’aquesta forma, el projecte involucrarà a més de 800 persones participants en activitats esportives segures en cinc municipis europeus i formarà a 25 entrenadors amb l’objectiu de reiniciar les activitats esportives a Europa després de la pandèmia del Covid-19.

L’Ajuntament de Benigànim participa en aquest projecte europeu al costat de quatre socis més de Romania, França, Grècia, Letònia. Aquests han generat una xarxa de col·laboració que ajudarà el consistori a internacionalitzar les seues aliances i a posicionar-se com un municipi pioner en pràctiques esportives segures. “L’esport i les competicions esportives són una pràctica social quotidiana molt important per al nostre poble, creiem que la cooperació europea és molt positiva per a trobar noves i innovadores fórmules per a tornar a gaudir d’una vida sana de manera segura”, destaca l’alcaldessa de Benigànim, Amparo Canals Senabre.

El projecte, que està cofinançat per la Unió Europea amb al voltant de 60.000 euros, formarà a entrenadors, voluntaris i participants en noves fórmules de pràctiques esportives segures a través d’una innovadora acció pilot que tractarà de tornar a impulsar el moviment esportiu gràcies a mètodes innovadors per a fer esport mantenint la distància social.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí