Benigànim s’acomiada dels Agustins després de 54 anys al capdavant de la Parròquia de Sant Miquel

0
660
Els agustins s'acomiaden de Benigànim

Els tres religiosos van rebre en homenatge a la seua labor una placa commemorativa i un obsequi durant un sopar amb uns 250 assistents

Benigànim va acomiadar dissabte passat amb un homenatge als tres últims frares Agustins Recol·lectes que han regentat la parròquia de San Miguel Arcàngel després de 54 anys de ser encomanada a aquest orde religiós.

El poble de Benigànim “va respondre molt bé, bolcant-se amb les celebracions en mostra d’agraïment”, segons fonts de la comunitat d’Agustins Recol·lectes. Els tres sacerdots, Pilar José García, Jaime Beramendi i José María Elía, van ser homenatjats després de la celebració d’una Eucaristia d’acció de gràcies presidida pel primer d’ells, que ha sigut des de feia sis anys, el rector de la comunitat.

En la missa van concelebrar Melchor Segui, vicari episcopal; Lorenzo Pérez de Eulate, vicari provincial de l’ordre, i diversos sacerdots oriünds de Benigànim i relacionats amb la parròquia. Durant l’eucaristia, en la qual van participar les autoritats locals, es va recordar als religiosos morts que en algun moment van estar vinculats a la parròquia.

Acabada l’eucaristia, va tindre lloc una oració en el monestir de les Agustines Descalces per a venerar el sepulcre de la Beata Inés i perquè les religioses tingueren l’oportunitat d’acomiadar-se dels frares. La priora de la comunitat va llegir un escrit d’agraïment en representació de les Agustines Descalces.

Finalment es va celebrar un sopar de germanor en la Plaça Major del poble, en la qual van participar unes 250 persones. Durant el sopar, representants dels veïns van expressar amb els seus discursos l’afecte i la gratitud de Benigànim envers els tres frares. De la mateixa manera, els pares agustins van agrair al poble “l’estima i l’estima que sempre han sentit”. Igualment, es va projectar un vídeo en record dels 54 anys d’estada dels Agustins Recol·lectes a Benigànim. Els tres religiosos van rebre en homenatge a la seua labor una placa commemorativa i un obsequi.

La petjada dels Agustins Recol·lectes

El 30 de setembre de 1965 tres joves Agustins Recol·lectes arribaven a Benigànim des de Pamplona per a regentar la parròquia de San Miguel Arcàngel. Al llarg d’aquests 54 anys, més de trenta religiosos dels Agustins Recol·lectes han passat per la parròquia.

Entre les iniciatives realitzades a Benigànim per l’ordre destaca la creació d’un col·legi per a l’ensenyament de Batxillerat que va funcionar durant els anys seixanta i va permetre a diverses generacions del poble poder accedir a aquests estudis.

Per a la parròquia de Benigànim, ha sigut designat nou titular el sacerdot Antonio Martínez López, anterior rector de Ntra. Sra. de la Salut de Xirivella, qui prendrà possessió el pròxim 13 d’octubre.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí