Benigànim passa de pagar en 150 dies als proveïdors a fer-ho abans de 30

0
501
Ajutnament de Benigànim
Ajutnament de Benigànim

De més de 150 dies de retard de mitjana per pagar les factures a menys d’un mes. Este és el període al que s’ha reduït des de l’Ajuntament de Benigànim el pagament als proveïdors, segons infomen des del govern municipal de la socialista Amparo Canals.

El mateix executiu local afirma que “per primera vegada en la història, Benigànim ha aconseguit un període mitjà de pagament de factures negatiu de -0,72 dies, és a dir, que pagar als proveïdors abans que comence el període de pagament segons les dades del Ministeri d’Administracions Públiques”. Les entitats públiques tenen 30 dies per a reconéixer les factures i després 30 dies per a pagar-les, si la xifra ix negativa és perquè es paguen abans que comence el termini. Com assenyala el regidor d’Hisenda, Cristóbal Barceló, “la xifra és fruit de l’esforç que estem realitzant per a reconduir les xifres econòmiques que ens va deixar el PP“.

En 2015, el Període Mitja de Pagament passava dels 150 dies. En maig, quasi totes les partides de despeses estaven esgotades per l’anterior govern, perquè “havia gastat desmesuradament els últims mesos de legislatura sobretot en propaganda en totes ràdios, periòdics i televisions”. Això va obligar a prendre mesures “dràstiques” com aprovar dues modificacions de crèdits per import de 587.604,49 euros per tal de donar cabuda a l’excés de despesa, així com una contenció econòmica per tal de tancar l’exercici amb el menor dèficit possible, 57.596,04 euros. “Vam haver de donar forma a les enormes irregularitats comptables i administratives del PP: obres sense consignació pressupostària i sense projecte, com la remodelació de la Casa Consistorial o la Coberta del Triquet, o despeses sense res a veure amb el poble el Concurs de Toc de Reclam on es van malbaratar més de 10.000 euros”.

Per tot això, “la ràpida i espectacular reducció de la xifra és motiu de celebració” assenyala Cristóbal Barceló, que recorda que “les polítiques de l’anterior govern havien oblidat els veïns per a convertir Benigànim en un referent de despesa en propaganda i un estat de manteniment de les infraestructures del poble deplorable”.

Tot i això alerten que “seguim alerta perquè les contingències latents deixades pels populars, sobretot en temes judicials, són enormes” com és el cas de la Residència de Majors, amb una despesa acumulada per damunt dels 800.000 euros; la sentència condemnatòria en favor del constructor de l’auditori municipal de 140.000 euros; o l’acord extrajudicial amb l’empresa subministradora d’electricitat per impagament d’una factura de 180.000 de feia 8 anys, entre d’altres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here