Benigànim obrirà el seu ‘Espai violeta’ de la Biblioteca municipal presentant el llibre ‘Nietas de la memoria’ d’Isabel Donet

0
1050
Isabel Donet.

L’acte, organitzat pel Col·lectiui Feminista de Benigànim, va estar ajornat per la pandèmia

El Col.lectiu Feminista de Benigànim presenta el llibre “Nietas de la Memoria”, una presentació que havia estat ajornada per la pandèmia i que significa la recuperació de l’activitat d’aquest grup de dones. L’acte tindrà lloc a les 19:30 hores a la Biblioteca Pública de Benigànim i serà presentat per Iolanda Ibarra, periodista i amiga d’Isabel Donet escriptora i també periodista que ha participat en aquest llibre rescatant de la memòria la vida de la seua àvia materna Isabel Vivas Moreno. El col.lectiu aprofitarà l’acte per presentar l’Espai Violeta a la Biblioteca municipal, un espai on hi seran els llibres relacionats amb la dona i el feminisme.

‘Nietas de la Memoria’ és un recull de deu relats escrits per deu periodistes que recuperen les vides i la memòria de les seues àvies, d’aquelles dones que visqueren la Guerra Civil i la postguerra, que lluitaren per elles i les seues famílies però que varen ser silenciades i oblidades per la memòria. El relat d’aquestes vides que deixen de ser anònimes, constitueixen un mosaic que uneix diferents experiències de llocs diversos, de diferents orígens, ideologies i classes socials. Elles representen a moltes altres dones que desde la seua quotidianitat van viure temps convulsos i canvis que afectaven a totes les dones de l’estat espanyol i marcarien les generacions futures.

Aquest grup de periodistes feministes pertanyen al col.lectiu de Las Periodistas Paramos que va sorgir al voltant de l’impuls que va prendre el 8 de març de l’any 2018.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí