Benigànim destinarà entre 750 i 1.500 € als autònoms i comerços que hagen quedat fora de les ajudes de la Generalitat

0
1395
Ajuntament de Benigànim

S’ha aprovat l’ampliació de la dimensió de les terrasses dels bars i negocis de restauració a l’espai públic, per tal de poder garantir més fàcilment les mesures sanitàries necessàries

La Junta de Govern de Benigànim ha aprovat aquest dimarts desenvolupar tota una sèrie de mesures urgents per tal d’ajudar els comerços locals a superar les dificultats derivades de la crisi de la COVID19.

Aquestes mesures contemplen en primer lloc, l’establiment d’una línia d’ajudes municipal per a professionals autònoms i comerços que no hagen pogut optar a les ajudes de la Generalitat. Aquestes seran de la mateixa quantia (750€ i 1.500 euros) i es garantirà la seua compatibilitat normativa.

D’altra banda, l’Ajuntament ha aprovat també el retorn o bonificació completa de diferents figures impositives, com la taxa d’ocupació de la via pública (comerços i mercat) i l’ICIO (impost sobre construccions, instal·lacions i obres).

A més a més, s’ha aprovat l’ampliació de la dimensió de les terrasses dels bars i negocis de restauració a l’espai públic, per tal de poder garantir més fàcilment les mesures sanitàries necessàries. També es facilitarà l’ocupació de l’espai públic als comerços com alternativa expositiva o per atendre als clients.

L’Ajuntament posarà també protectors facials gratuïts a la disposició dels comerços que ho sol·liciten, i implementarà una línia d’ajudes addicional per a subvencionar inversions dirigides a l’adaptació dels comerços a les noves mesures sanitàries (mampares, sistemes digitals, etc.).

Per últim, la Regidoria de Participació Ciutadana i la Regidoria de Comerç, posaran en marxa en breus una enquesta telemàtica per tal de recollir les necessitats i les propostes d’actuació de tots els comerços, establiments i professionals autònoms de Benigànim.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí