Benigànim baixarà l’impost de la contribució un 13%, arribant a nivells de 2007

0
697
Imatge d'un ple municipal de Benigànim
Imatge d’un ple municipal de Benigànim

El nou govern municipal d’Amparo Canals (PSPV) de Benigànim ha presentat una proposta de modificació d’ordenances fiscals, que contempla una baixada de l’IBI (Impost sobre Béns Immobles) d’un 13%, tornant a un tipus del 0,65%, tornant així al nivell en el que el va deixar l’últim govern socialista de José Ramón Vayà en 2007. Els socialistes recorden que amb els anteriors governs del PP havia arribat al 0,99% que, junt amb la revisió cadastral, «havia fet insostenibles els impostos que pagaven els veïns i veïnes de Benigànim«, segons el nou govern.

Malgrat que l’equip de govern qualifica la situació financera municipal com «delicada», els socialistes afirmen que apliquen un ample dispositiu de mesures fiscals «conscient del sentir d’economies domèstiques, empreses i comerços». Així, per exemple, s’introdueixen per primera vegada bonificacions d’impacte mediambiental i ecològic en el rebut de contribució de les edificacions que fan inversions d’estalvi energètic, així com en el rebut de circulació dels vehicles menys contaminants. Les bonificacions en l’IBI s’amplien també a famílies nombroses, a activitats d’especial interès i a zones de preeminència agrària.

Pel que fa a la plusvàlua municipal, la reducció general és del 60%, es bonifica el primera habitatge en favor del familiar i s’introdueix l’exempció en les dacions a entitats financeres. També es proposa l’eliminació d’una de les taxes més conflictives dels darrers anys, la d’entrada de vehicles per xafar la vorera que se substitueix per una taxa mes ajustada a la realitat com és la de guals i reserves.

A més, entrarà en vigor una nova ordenança reguladora del servei de recollida i transport d’escombraries i residus, que l’anterior govern havia deixat de cobrar en agost de 2014, que introdueix la distinció de tarifes per a les casetes de segon residencia. Pel que fa a la resta de taxes, es bonifiquen les llicencies d’obres, tant majors com menors fins a 60.000 euros, i s’aplica una reducció del 75% de les taxes per ocupació de taules i cadires i en les llicències d’obertura d’establiments.

Tal com ja anunciaven els socialistes al seu programa electoral, i com ha recordat el regidor socialista d’Hisenda, Cristóbal Barceló, «els impostos havien tocat sostre, i els veïns i veïnes de Benigànim havien patit una pujada impositiva que feia insostenible la situació, de tal forma que es feia necessària una forta baixada impositiva que aportara liquidesa a les famílies per a estimular així l’activitat econòmica i afavorir les economies domèstiques més afectades per la crisi».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here