Benifairó repara les desfetes de les darreres pluges i sol·licita ajuda a la Generalitat

0
794

Les fortes pluges que van tindre lloc el passat dissabte, 20 d’octubre, ocasionaren desfetes importants en els camins rurals. Un terme amb un vast territori d’horta, com és el cas del de Benifairó, compta a una extensa xarxa de camins, alguns dels quals són molt transitats per la seua llargària, per la connexió que realitzen amb altres i per la gran quantitat de propietaris.

En episodis de pluges torrencials, els camins més pròxims a les faldes de les muntanyes són els més castigats, aplegant a l’extrem d’arrancar l’asfalt o el formigó i deixar el camí intransitable, mostra de la força brutal de l’aigua que baixa pels barrancs i els vessants de les muntanyes.

Ajuntament de Benifairó de la Valldigna.

Les pluges del dia 20, pràcticament desferen tots els camins de terra arrimats a les muntanyes, i deixaren sense poder utilitzar-se dos camins per haver arrancat els torrents el paviment, un d’ells el del Cambro, un dels més transitats del terme.

Des del govern municipal comenten com “immediatament es va fer un balanç de mal que havien ocasionat les pluges, i començaren a treballar marcant-se com a prioritari donar servei de pas als camins inutilitzats. Per la gran quantitat de camins desfets, la intervenció d’urgència ocasiona una despesa bastant considerable per al pressupost d’un poble com Benifairó, de pocs habitants però amb un terme d’horta extens. Mentre continuen les tasques no es sabrà amb exactitud el cost total de les reparacions, s’està treballant amb el peritatge per fer exacta la valoració, i així poder presentar la documentació necessària per a les ajudes anunciades per la Generalitat. L’esforç que s’està realitzant en aquesta legislatura en els camins rurals és considerable, entre el que s’ha executat, i el que està previst i aprovat executar-se, en aquests quatre anys s’invertiran uns 100.000€ en millores dels camins rurals”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here