Benifairó de les Valls acull dissabte la cinquena edició del Dia de l’Orgull LGTBI Rural del PSPV de València

0
631
Els socialistes de la província de València celebren el dia LGTBI rural

El Secretari Provincial LGBTI, Antonio Moreno, destaca que “s’impulsa per primera vegada la Fira de la Diversitat”

El PSPV-PSOE de la Província de València celebra este dissabte 9 de juny, a Benifairó de les Valls la 5a Edició del Dia de l’Orgull LGTBI Rural. Una iniciativa que pretén “visibilizar al col·lectiu LGTBI en zones rurals de la nostra província i seguir reivindicant els drets que ens queden per conquistar”.

La iniciativa, que celebra la seua cinquena edició, s’ha convertit en un referent per al moviment LGTBI en diversos països europeus que també s’han sumat a la celebració de la diversitat sexual en el mitjà rural. En la present edició, segons explica el Secretari Provincial LGTBI, Antonio Moreno, “incorporem com a principal novetat la celebració de la Fira de la Diversitat que podrà visitar-se durant tot el dia”.

La 5a Edició del Dia de l’Orgull LGTBI Rural arranca amb la inauguració de la ‘Fira de la Diversitat’ a les 10 hores. A les 10:30 hores s’impartirà la conferencia ‘Diversitats Sexuals’ a càrrec del Doctor en Medicina i professor de sexologia Vicent Bataller. Posteriorment, a les 12 hores, està prevista la representació de ‘La Casa dels Colors’, dirigida al públic infantil a càrrec de Lambda. A partir de les 13 hores se celebraran activitats esportives. A les 19 hores s’ha programat una batucada i una desfilada pel municipi amb la participació de totes les entitats i col·lectius. Aquesta jornada de celebració i reivindicació conclourà amb el lliurament de el ‘Premie Arc de Sant Martí’ a càrrec de Mercedes Caballero, Secretària General Provincial.

Antonio Moreno ha posat en relleu que “és un dia de reivindicar la diversitat, de mostrar totes les formes que tenim de viure la nostra sexualitat, de visibilizar als col·lectius LGBTI en el mitjà rural. I abans de res és un dia per a posar en valor la convivència des de la diversitat”. El responsable provincial ha assenyalat que “els socialistes apostem des del partit i des de les institucions que vam governar per la la diversitat i la convivència, per seguir conquistant drets i espais per a exercir-los. I amb aquesta activitat portem l’orgull LGTBI al món rural perquè volem que la diversitat arribe a tots els racons de la província de València”.

Finalment, la Secretària General Provincial, Mercedes Caballero, ha destacat que “els socialistes de la Província de València consolidem aquesta experiència pionera i que ha servit d’inspiració més enllà del nostre territori. Seguim apostant per una celebració oberta que transmet que la igualtat ha de ser real en tots els nostres municipis”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here