Beniatjar i Quatretonda inauguren el programa de senderisme 2017 a la Vall d’Albaida


0
993
El programa turístic torna a l'ombria del Benicadell amb la ruta de Beniatjar

Del 16 de setembre al 10 de desembre, 25 pobles oferiran als participants els secrets millors guardats dels seus termes municipals

Dissabte s’inicia el programa de senderisme 2017 a la Vall d’Albaida i ho fa de nou per Beniatjar amb ‘l’ombria de l’Ombria’, un recorregut de dificultat mitjana i tipologia circular de sis quilòmetres i dues hores de duració que s’endinsa al cor del paratge natural protegit de l’Ombria del Benicadell a través d’un refugi de pastors, la Casa Peñalva, les fontetes o la Penya dels Corbs. Es tracta de descobrir una part de la serra poc freqüentada i de gran encant a partir d’una ruta ja coneguda. Com assenyala el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, «Si tenim en compte que un terç de la Vall d’Albaida és territori protegit, les rutes senderistes oferixen una excel·lent oportunitat per conéixer per què».

Diumenge serà Quatretonda la que guie els senderistes pels emboscats i l’últim herbolari, un recorregut circular de huit quilòmetres per la senda del molló ple d’històries, curiositats, amagatalls i misteris que visitarà la Casa del Tio Honorio, la cova dels Emboscats, el Pinar de l’Avenc i l’Avenc de Quatretonda amb eixida des del poliesportiu municipal la Pau, a l’avinguda dels Pobles de Benavent.

Les rutes comencen a les 9 del matí i cal inscriure’s abans del dijous de migdia al portal turístic valldalbaida.com. Tenen un cost de 2 euros en concepte d’assegurança i degustació gastronòmica, encara que en alguns municipis les rutes estan totalment subvencionades per l’Ajuntament. Estan organitzades pel departament de Turisme de la Mancomunitat en col·laboració amb els ajuntaments i els centres excursionistes de la comarca i compta amb el patrocini delPla de competitivitat de la Vall d’Albaida del qual formen part l’Agència Valènciana de Turisme, la Diputació i la pròpia Mancomunitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here