Bellús compta amb una depuradora després de més d’una dècada de reivindicacions

0
1259
Depuradora de Bellús

Les obres s’han completat amb el desviament del col·lector general existent fins a les noves instal·lacions

L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (Epsar) ha rebut finalment les obres de construcció de la depuradora de Bellús, una infraestructura reivindicada des de fa més d’una dècada pels seus veïns.

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, ha afirmat que «és una bona notícia per als habitants de Bellús i ha posat l’accent que l’Epsar no solament atén les necessitats de les poblacions grans o mitjanes, sinó també de les xicotetes».

La nova depuradora ha sigut entregada formalment hui a l’Epsar, l’ens gestor de les depuradores de la Comunitat Valenciana, adscrit a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, una vegada s’ha connectat amb la xarxa elèctrica d’alta tensió.

Amb aquesta actuació no solament es dóna solució a una reivindicació llargament esperada pels veïns, sinó que es resol el problema ambiental que provocava l’abocament de l’aigua residual procedent de la població, sense tractament adequat, al riu Albaida.

La depuradora, dissenyada per a un cabal nominal de 150 m³/dia, i un cabal punta de 300 m³/dia en pretractament, disposa d’un tanc de regulació de cabals, un reactor biològic amb un sistema de biodiscs, decantador secundari i un filtre d’afinament de règim subsuperficial previ a l’abocament definitiu.

Les obres s’han completat amb el desviament del col·lector general existent fins a les noves instal·lacions, l’obra civil de l’edifici de control de la depuradora, la línia d’aigua i de fangs, la instal·lació dels equips electromecànics necessaris així com la reposició dels paviments i serveis afectats a la situació anterior a les obres.

Les obres han sigut executades per la UTE Agricultors de la Vega-Depuración de Aguas del Mediterranio SL, per un import de 477.489 euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí